Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Αρνητική αναθεώρηση εκτιμήσεων 2002

Σε αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τις πωλήσεις και τα κέρδη του 2002 κατά 10%, προχώρησε η διοίκηση της Intracom, λόγω των εξελίξεων στη RomTelecom, σε συνάντησή της με εκπροσώπους της επενδυτικής κοινότητας. Πως σχολιάζουν τις εξελίξεις Marfin Ελληνική και Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ.

Intracom: Αρνητική αναθεώρηση εκτιμήσεων 2002
Συνάντηση με αναλυτές είχε χθες η διοίκηση της Intracom, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με το πρωϊνό report Marfin, επιχείρησε να κατευνάσει τις ανησυχίες σχετικά με τις κοινοπραξίες της στο εξωτερικό, και ειδικά αυτές που συνδέονται με την υπόθεση της RomTelecom, προχωρώντας και σε αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το 2002.

Όπως αναμενόταν, η διοίκηση της εταιρίας εξέδωσε νέες εκτιμήσεις σχετικά με τα κέρδη του 2002, οι οποίες ήταν χαμηλότερες από τις αντίστοιχες προβλέψεις στα τέλη Μαΐου, ωστόσο παραμένουν κοντά στις εκτιμήσεις της Marfin Ελληνικής, επισημαίνεται στο report.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του ομίλου για το 2002 και τα προ φόρων κέρδη αναμένεται να υποχωρήσουν περί το 10% σε ετήσια βάση, στα 0,9 δισ. ευρώ και 142 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της Marfin για 0,99 δισ. και 149 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο, οι εκτιμήσεις της διοίκησης έκαναν λόγο για πωλήσεις του ομίλου και προ φόρων κέρδη, στα 1 δισ. ευρώ και 168 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

H Marfin Ελληνική εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα σημειώσουν μικρότερη ποσοστιαία πτώση, κυρίως εξαιτίας της μείωσης της φορολογίας που σχετίζεται με τη συγχώνευση με την Intrasoft.

Στον αντίποδα της χαμηλότερης από ό,τι αναμενόταν συνεισφοράς των υπηρεσιών υψηλού περιθωρίου στις πωλήσεις του ομίλου, οι εκτιμήσεις της διοίκησης είναι υψηλότερες από ό,τι αυτές της Marfin για το περιθώριο.

Αναφορά στη συνάντηση της διοίκησης της Intracom με τους εκπροσώπους της επενδυτικής κοινότητας, κάνει και στο πρωϊνό της report η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ, σύμφωνα με το οποίο η εταιρία επιχείρησε διεξοδικά να αναλύσει τις πρόσφατες δραστηριότητές της, επιδιώκοντας παράλληλα να εξοµαλύνει τους φόβους για σηµαντική εξασθένιση των ρυθµών ανάπτυξης για τα επόµενα τρίµηνα.

Αξιοσηµείωτο είναι, προσθέτει η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ, πως η πλειονότητα των ερωτήσεων επικεντρώθηκε στις διεθνείς δραστηριότητες του Οµίλου στη Ρουµανία (Romtelecom, CosmoROM) και στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο αυτών.

Σηµαντικό επίσης είναι, αναφέρει η Ωμέγα, ότι η διοίκηση αναθεώρησε τις εκτιµήσεις της για το σύνολο της χρήσης, οι οποίες κάνουν λόγο για µείωση πωλήσεων και της κερδοφορίας του Οµίλου κατά 10%.

Τέλος, η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της για ενεργοποίηση της απόφασης της γενικής συνέλευσης για επαναγορά ιδίων µετοχών µέχρι ποσοστό 10%, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το εύρος τιµών, καταλήγει η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v