Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Πτώση 6% στα προ φόρων 2002 για Intracom

Πτώση κατά 6% στα προ φόρων κέρδη του 2002 αναμένει για την Intracom η Marfin Hellenic, ενώ εκτιμά ότι οι πωλήσεις του ομίλου θα διαμορφωθούν στα 990 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, σήμερα, η διοίκηση της εταιρίας έχει απευθύνει πρόσκληση σε αναλυτές, προκειμένου να σχολιάσει πρόσφατες εξελίξεις.

Marfin: Πτώση 6% στα προ φόρων 2002 για Intracom
Πρόσκληση σε αναλυτές έχει απευθύνει για σήμερα το απόγευμα (15.30) η Intracom, ώστε να τοποθετηθεί για τις πρόσφατες εξελίξεις. Η Marfin Hellenic αναμένει, όπως επισημαίνει στο πρωϊνό report, ότι η διοίκηση θα επιχειρήσει να καθησυχάσει τους πρόσφατους φόβους σχετικά με τις επενδύσεις εξωτερικού της εταιρίας και, ιδίως, εκείνες που σχετίζονται με το θέμα της Rom Telecom.

Επίσης, η Marfin εκτιμά ότι είναι πιθανόν οι προβλέψεις της διοίκησης για τα κέρδη να περικοπούν, λόγω κυρίως της συνεχιζόμενης αδυναμίας στη Ρουμανία και, σε μικρότερο βαθμό, της λιμνάζουσας εγχώριας αγοράς.

Οπως επισημαίνεται στο πρωινό report, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του ομίλου, οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στο 1 δισ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων στα 168 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα του δ΄ τριμήνου να αποτελούν το 40% των ετήσιων πωλήσεων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin Hellenic, οι ενοποιημένες πωλήσεις της Intracom για το σύνολο του 2002 θα αγγίξουν τα 990 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, επίσης για το σύνολο του 2002, θα καταγράψουν πτώση κατά 6%, και θα διαμορφωθούν στα 149 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, τονίζεται, ότι τα καθαρά κέρδη αναμένονται σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με πέρσι, κυρίως λόγω των φορολογικών ρυθμίσεων, που ακολούθησαν τη συγχώνευση με την Intrasoft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v