Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΜΠ: Αξιόλογη η αντίσταση των 5.200 μονάδων

Βραχυπρόθεσμα διατηρούμε την άποψη ότι η προσέγγιση της αντίστασης των 5.220 μ. θα προξενήσει αύξηση των ρευστοποιήσεων, καθώς δεν συντρέχουν ακόμη οι προϋποθέσεις για διάσπασή της, εκτιμά η Εμπορική σε τεχνική ανάλυση για τον Γ.Δ. με ημερομηνία 3 Ιανουαρίου.

ΕΜΠ: Αξιόλογη η αντίσταση των 5.200 μονάδων
Βραχυπρόθεσμα διατηρούμε την άποψη ότι η προσέγγιση της αντίστασης των 5.220 μονάδων θα προξενήσει αύξηση των ρευστοποιήσεων, καθώς δεν συντρέχουν ακόμη οι προϋποθέσεις για διάσπασή της, εκτιμά η Εμπορική σε τεχνική ανάλυση για τον Γ.Δ. με ημερομηνία 3 Ιανουαρίου.

Όμως, σε ορίζοντα μερικών εβδομάδων εκτιμούμε ότι είναι αρκετά πιθανό να σημειωθεί και τρίτη προσπάθεια υπέρβασης των 5.220 μονάδων. Αν τελικά υπάρξει διάσπαση –με αυξημένους όγκους συναλλαγών–, ο ανοδικός στόχος προσδιορίζεται στην περιοχή των 5.450 – 5.500 μ.

Την τελευταία εβδομάδα η πορεία του Γ.Δ. ήταν μάλλον αναμενόμενη. Κινήθηκε ανοδικά μέχρι τις 5.207 μονάδες (2/1/08), αδυνατώντας να ξεπεράσει την προηγούμενη κορυφή των 5.222 μονάδων (υψηλό 12/12/07).

Από τις 29 Νοεμβρίου ο Γ.Δ. παλινδρομεί γύρω από τις 5.100 μονάδες.

Οι όγκοι συναλλαγών συνεχίζουν να κινούνται σε υποτονικά επίπεδα, ενώ στο εξωτερικό οι σημαντικότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, χωρίς ξεκάθαρη τάση, επισημαίνει η Εμπορική.

Διατηρούμε την άποψη ότι η αντίσταση των 5.220 μονάδων είναι αξιόλογη και για να διασπαστεί απαιτείται αύξηση του όγκου των συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v