Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Πράσινο φως” για τα δικαιώματα της Βιοσώλ

Την εισαγωγή των δικαιωμάτων της αύξησης κεφαλαίου της Βιοσώλ, των νέων μετοχών των ΕΧΑΕ, Profile, Inform Λύκος και την αύξηση της ονομαστικής αξίας των Τράπεζας Κύπρου και Marfin Popular Bank ενέκρινε μεταξύ άλλων το Δ.Σ. του Χ.Α. στη σημερινή του συνεδρίαση.

”Πράσινο φως” για τα δικαιώματα της Βιοσώλ
Την εισαγωγή των δικαιωμάτων της αύξησης κεφαλαίου της Βιοσώλ, των νέων μετοχών των ΕΧΑΕ, Profile, Inform Λύκος και την αύξηση της ονομαστικής αξίας των Τράπεζας Κύπρου και Marfin Popular Bank ενέκρινε μεταξύ άλλων το Δ.Σ. του Χ.Α. στη σημερινή του συνεδρίαση.

Ειδικότερα, το ΔΣ του ΧΑ ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

* των 55.625.296 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας ”ΒΙΟΣΩΛ”, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 2 παλαιές, κοινές ή προνομιούχες, ονομαστικές μετοχές, σε τιμή διάθεσης μετοχής 0,30 ευρώ.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2007. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 7/1/2008 έως και την 21/1/2008, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 7/1/2008 έως και την 15/1/2008.

των 108.600 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Ελληνικά Χρηματιστήρια που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 31η Δεκεμβρίου 2007.

* των 277.500 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Profile που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθυντικά στελέχη και θυγατρικών-συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 4η Ιανουαρίου 2008.

* των 102.950 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Inform Λύκος που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από το προσωπικό της εταιρίας . Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 4η Ιανουαρίου 2008.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημερώθηκε για :

* τη μεταβολή της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου από ΛΚ 0,50 σε ευρώ 1,00. Ως ημερομηνία πραγματοποίησης της ανωτέρω εταιρικής μεταβολής ορίσθηκε η 2η Ιανουαρίου 2008.

* τη μεταβολή της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Marfin Popular Bank από ΛΚ 0,50 σε ευρώ 0,86. Ως ημερομηνία πραγματοποίησης της ανωτέρω εταιρικής μεταβολής ορίσθηκε η 2η Ιανουαρίου 2008.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την ανανέωση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εισηγμένων ”ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ”, ”EFG EUROBANK ERGASIAS”, ”ΟΤΕ.”, ”ΟΠΑΠ” και ”ΔΕΗ” από την εταιρία - Μέλος του ΧΑ ”ΑΛΦΑ FINANCE Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.”.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε στο ΔΣ του ΧΑ η λύση (παύση) της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ”ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ” από την εταιρία - Μέλος του ΧΑ ”ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v