Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Στο ευρωπαϊκό ”Τop 20” της UBS για το 2008

Στη λίστα με τις 20 κορυφαίες επιλογές της UBS για το 2008 από τις ευρωπαϊκές αγορές συγκαταλέγεται ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας, ενώ ο οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 55 ευρώ για τη μετοχή. Οι καταλύτες, γιατί είναι ελκυστική η αποτίμηση της Εθνικής. Τι βλέπει η UBS για τις ευρωαγορές.

ΕΤΕ: Στο ευρωπαϊκό ”Τop 20” της UBS για το 2008
Στη λίστα με τις 20 κορυφαίες επιλογές της UBS για το 2008 από τις ευρωπαϊκές αγορές συγκαταλέγεται ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας, ενώ ο οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 55 ευρώ για τη μετοχή.

H UBS σημειώνει πως η Εθνική προσφέρει υψηλή ρευστότητα στον ισολογισμό της, ισχυρό δίκτυο στην εγχώρια αγορά, εκτεταμένη έκθεση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Τουρκία, περιθώριο αναδιάρθρωσης και ισχυρή παραγωγή κεφαλαίων και κερδών ανά μετοχή (εκτίμηση για υπέρβαση του 25% ετησίως στην περίοδο 2007-10).

Ειδικότερα για την τουρκική αγορά, η UBS αναφέρει ότι η θυγατρική της ΕΤΕ, Finansbank, μέσω της λειτουργίας 200 νέων υποκαταστημάτων εντός 24 μηνών, είναι σε ιδανική θέση για να αξιοποιήσει την αναμενόμενη εκτίναξη της ζήτησης για δάνεια λόγω των επικείμενων μειώσεων επιτοκίων κατά 200-300 μονάδες βάσης.

Στους καταλύτες για το 2008, εκτός των προσδοκώμενων μειώσεων επιτοκίων στην Τουρκία, η UBS υπογραμμίζει ότι τα κέρδη του 2007, τα οποία ανακοινώνονται στα τέλη Φεβρουαρίου του 2008 αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρά ενώ η Εθνική ενδέχεται να προχωρήσει σε αναθεώρηση του 3ετούς business plan με βελτίωση των οικονομικών στόχων.

Με βάση τις εκτιμήσεις της UBS για το 2008, η μετοχή της Εθνικής διαπραγματεύεται με ελκυστικό Ρ/Ε 12.

Οι 20 ευρωπαϊκές επιλογές της UBS για το 2008 είναι οι AXA, BAE Systems, BAT UK, Bayer, BP, BSkyB, Deutsche Postbank, Diageo, EDF, Holcim, KPN Telecom, Εθνική Τράπεζα, Philips, Siemens, Swedbank, Teliasonera, Total, Unicredit, Unilever και Vinci.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο οίκος, εκτιμά ότι οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης θα υπεραποδώσουν έναντι αυτών της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, οι μετοχές ανάπτυξης θα υπεραποδώσουν έναντι των μετοχών αξίας, ενώ περιμένει ότι οι μετοχές εταιριών με έκθεση στις αναδυόμενες αγορές θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v