Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Στα 0,22 ευρώ ο στόχος από Credit Suisse

Η Credit Suisse επισημαίνει ότι το τρίτο τρίμηνο δημιουργήθηκαν νέα κόκκινα δάνεια ύψους 1,2 δισ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, αυξάνοντας το συνολικό τους ύψος κατά 5%. Χαμηλός ο δείκτης κάλυψης. Παραμένει neutral για τη μετοχή.

Πειραιώς: Στα 0,22 ευρώ ο στόχος από Credit Suisse

Μεικτά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα τριμήνου της Πειραιώς η Credit Suisse σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τιμή-στόχο στα 0,22 ευρώ και σύσταση "neutral" για την τράπεζα. 

Ο οίκος επισημαίνει ότι η αδύναμη ακόμη μακροοικονομική εικόνα της χώρας, τα νέα επισφαλή δάνεια που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, η συνεχιζόμενη διαδικασία διαχείρισης των NPLs και η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα παραμένουν «οδηγοί» για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα για την Πειραιώς, η Credit Suisse επισημαίνει ότι το τρίτο τρίμηνο δημιουργήθηκαν νέα κόκκινα δάνεια ύψους 1,2 δισ. ευρώ, αυξάνοντας το συνολικό τους ύψος κατά 5%. Ωστόσο, οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης και οι διαγραφές επέτρεψαν στο καθαρό ύψος των NPLs να καταγράψει πτώση 2%.

Ο οίκος σημειώνει επίσης ότι ο δείκτης κάλυψης των κόκκινων δανείων, στο 47% είναι χαμηλός ενώ όσον αφορά στους στόχους μείωσης, επισημαίνει ότι θα εξαρτηθούν από την μακροοικονομική εικόνα στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v