Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Μείωση τιμής-υποβάθμιση από HSBC

Στα 26,25 ευρώ, από 28 ευρώ προηγουμένως μειώνει την τιμή-στόχο για την Cosmote η HSBC με έκθεσή της στις 13/12, υποβαθμίζοντάς την παράλληλα σε ”underweight” από ”overweight”. Συμβουλεύει τους επενδυτές να αποδεχθούν την δημόσια προσφορά του ΟΤΕ.

Cosmote: Μείωση τιμής-υποβάθμιση από HSBC
Στα 26,25 ευρώ, από 28 ευρώ προηγουμένως μειώνει την τιμή-στόχο για την Cosmote η HSBC με έκθεσή της στις 13/12, υποβαθμίζοντάς την παράλληλα σε ”underweight” από ”overweight”.

Η χρηματιστηριακή συμβουλεύει τους επενδυτές να αποδεχθούν την δημόσια προσφορά του ΟΤΕ και να ”δώσουν” τις μετοχές τους.

Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει ότι στις 9 Νοεμβρίου ο ΟΤΕ υπέβαλε προσφορά για την απόκτηση των μειοψηφιών της Cosmote (107,7 εκατ. μετοχές ή 32,17%) στα 26,25 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά

Από την ημερομηνία εκείνη, ο Οργανισμός έχει αυξήσει το ποσοστό του στην Cosmote στο 90,72%. Ο ΟΤΕ έχει γνωστοποιήσει πως αν, μετά την λήξη της περιόδου αποδοχής της προσφοράς, το ποσοστό του (άμεσο και έμμεσο) στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δεν υπερβεί το 90%, θα απορροφήσει την Cosmote.

Αν μετά την λήξη της περιόδου αποδοχής, όμως, ο ΟΤΕ κατέχει ποσοστό τουλάχιστον 90% στην Cosmote, θα ασκήσει το δικαίωμα μεταβίβασης στον Οργανισμό όλων των υπόλοιπων μετοχών της Cosmote (squeeze out) στα 26,25 ευρώ ανά μετοχή.

Η μετοχή της Cosmote ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της 12ης Δεκεμβρίου στα 25,84 ευρώ, ενώ ο ΟΤΕ ”έκλεισε” στα 24,98 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v