Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι βλέπει η HSBC για ΕΛΤΕΧ, Ακτωρ, Folli και Jumbo

”Συσσώρευση” προτείνει η HSBC για τις εταιρίες Folli Follie, Jumbo (αναβάθμιση) και Ακτωρα, ενώ ”αγορά” για την Ελληνική Τεχνοδομική (αναβάθμιση), σύμφωνα με εκθέσεις με ημερομηνία 13/09/02. Οι τιμές στόχοι που τίθενται είναι 20 ευρώ (από 26,5), τα 3,38, τα 6,08 και τα 7,65 ευρώ αντίστοιχα.

Τι βλέπει η HSBC για ΕΛΤΕΧ, Ακτωρ, Folli και Jumbo
”Συσσώρευση” και ”αγορά” προτείνει η HSBC σε τέσσερις εκθέσεις της με ημερομηνία 13 Σεπτεμβρίου για τις Folli Follie, Jumbo, Άκτωρα και Ελληνική Τεχνοδομική, χωρίς οι τιμές στόχοι να είναι σε όλες τις περιπτώσεις ανάλογα αισιόδοξες.

Για τη Folli Follie η τιμή στόχος περικόπτεται στα 20 από 26,5 ευρώ, ενώ συστήνεται ”Add” (συσσώρευση). Στην έκθεση, ο οποία τιτλοφορείται ”στο μονοπάτι της ανάκτησης της επενδυτικής εμπιστοσύνης”, σχολιάζονται τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της εταιρίας, ενώ επισημαίνεται η ανάκαμψη από τα ”φτωχά μεγέθη του δ΄ τριμήνου του 2001”.

Ο οίκος αποδίδει τη σημαντικά χαμηλότερη τιμή στόχο στην καθοδική πορεία που ακολουθεί ο κλάδος των ειδών πολυτελείας γενικότερα, αν και τονίζεται ότι η σχέση ρίσκου απόδοσης της μετοχής έχει βελτιωθεί σημαντικά.

”Αγορά” συστήνεται για τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής, ενώ η τιμή στόχος τίθεται στα 7,65 ευρώ, έναντι της προηγούμενης των 7,21 ευρώ. Στην έκθεση επισημαίνονται τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της εταιρίας, ενώ αναθεωρούνται ανοδικά οι προβλέψεις για τα έτη 2002 και 2003. Ο οίκος χαρακτηρίζει Τα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρίας, εξαιρετικά, ενώ εξαίρει την κατά 25,4% μεγαλύτερη του κλάδου δομικών υλικών απόδοση της μετοχής, σε διάστημα 4 μηνών.

”Συσσώρευση” προτείνει ο οίκος για τη μετοχή του Άκτωρα, ενώ θέτει την τιμή στόχο στα 6,08 ευρώ. Όπως εκτιμάται, η εταιρία θα ωφεληθεί τα μέγιστα από την επικείμενη έκρηξη στις κατασκευές, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και του Γ΄ΚΠΣ. Οι προβλέψεις των αποτελεσμάτων του 2002 και του 2003 για τη θυγατρική της Ελληνικής Τεχνοδομικής αναθεωρούνται ανοδικά, ενώ η τιμή του τίτλου μοιάζει ”πολύ ελκυστική”.

Τιμή στόχο τα 3,38 ευρώ θέτει την τιμή στόχο της Jumbo η HSBC, συστήνοντας ταυτόχρονα ”συσσώρευση” από ”μείωση θέσεων”. Οι αναλυτές του οίκου επισημαίνουν τονίζουν τα θετικά αποτελέσματα εξαμήνου αναφορικά με τα κέρδη, ενώ επισημαίνουν την αλματώδη αύξηση του κόστους, η οποία αποδίδεται στην πολιτική των πολλών νέων υποκαταστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v