Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς-ΔΕΗ στα top pics της JPMorgan για το ’08

Την Τράπεζα Πειραιώς και την ΔΕΗ συγκαταλέγει στις κορυφαίες επιλογές της για το 2008 η JP Morgan στην έκθεσή της με ημερομηνία 10/12, για τις επενδυτικές προοπτικές του 2008.

Πειραιώς-ΔΕΗ στα top pics της JPMorgan για το ’08
Την Τράπεζα Πειραιώς και την ΔΕΗ συγκαταλέγει στις κορυφαίες επιλογές της για το 2008 η JP Morgan στην έκθεσή της με ημερομηνία 10/12, για τις επενδυτικές προοπτικές του 2008, η οποία τιτλοφορείται ”The Year Ahead 2008 - Top pics for a challenging year”.

Όσον αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, για την οποία η τιμή στόχος έχει τεθεί στα 32 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση ”overweight”, ο διεθνής οίκος ”κατατάσσει” μεταξύ των θετικών καταλυτών για την μετοχή, το γεγονός ότι η Πειραιώς είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τράπεζα, μεταξύ των ανταγωνιστών της, καθώς και την ισχυρή ανάπτυξή της στις περιοχές της ΝΑ Ευρώπης και

Αρνητικά στοιχεία θεωρεί την συμπίεση των spreads στα ελληνικά στεγαστικά δάνεια, καθώς και την αύξηση του κόστους χρηματοδοτήσεων, που θα μπορούσε να επιβραδύνει την ανάπτυξη των μεγεθών του ομίλου.

Για την ΔΕΗ, στην οποία έχει θέσει τιμή-στόχο στα 46 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση ”overweight”, θεωρεί πως θετικοί καταλύτες για την μετοχή θα αποτελέσει η απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση των τιμολογίων, ενώ στα ”αρνητικά” αναφέρει τις πιθανές καθυστερήσεις στην εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου της Επιχείρησης, λόγω πολιτικών παρεμβάσεων και αντίθεσης από τα συνδικάτα των εργαζομένων.

---Διατηρείται η αστάθεια στις διεθνείς αγορές

Οι αναλυτές της JPMorgan προβλέπουν διατήρηση της αστάθειας των διεθνών αγορών, τουλάχιστον, στο α’ εξάμηνο του 2008, δεδομένων των συνεχιζόμενων προβλημάτων στις αγορές πίστης, υψηλών τιμών πετρελαίου αλλά και δυσκολιών στην αμερικανική στεγαστική αγορά.

Όπως σημειώνει ο διεθνής οίκος η ”στιγμή εισόδου” στις αγορές τοποθετείται σε ένα εξάμηνο από σήμερα, με μέση πρόβλεψη ότι οι μετοχικές αποδόσεις μπορούν να φθάσουν έως και το 10% εντός του 2008.

Παράλληλα η JPMorgan υπογραμμίζει ορισμένους παράγοντες οι οποίοι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη νέα ”κατεύθυνση” των αγορών, τονίζοντας ότι η ”διαφορά” μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ δεν είναι τόσο μεγάλη όσο υποστηρίζουν ορισμένοι.

Επιπρόσθετα ο οίκος προτιμά τοποθετήσεις στη βρετανική αγορά έναντι αυτών της ευρωζώνης, με πρόβλεψη ότι ο χρηματοοικονομικός κλάδος θα κατορθώσει να ξεπεράσει την πρόσφατη κρίση, ενώ προσφέρει σύσταση ”overweight” στον κλάδο σταθερών καταναλωτικών αγαθών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v