Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ανεβάζουν τον πήχη Eurobank Sec.-HSBC

Στα 38 ευρώ ανά μετοχή, από 17,30 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ η Eurobank Securities, με έκθεσή της στις 7/12, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”market perform”. Στα 37 ευρώ ανέβασε τον πήχη η HSBC.

ΔΕΗ: Ανεβάζουν τον πήχη Eurobank Sec.-HSBC
Στα 38 ευρώ ανά μετοχή, από 17,30 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ η Eurobank Securities, με έκθεσή της στις 7/12, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”market perform”.

Η χρηματιστηριακή, αναφερόμενη στην αύξηση των τιμολογίων, τονίζει πως οι σημαντικές εξελίξεις οδηγούν σε αλλαγή του outlook της ΔΕΗ.

Κάνει λόγο παράλληλα για ”νέα εποχή για την Επιχείρηση”, θεωρώντας πως αυτό που συμβαίνει στη ΔΕΗ είναι μια δομική αλλαγή και όχι απλώς ένα ”κρατικό χέρι βοηθείας” για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Επιχείρηση.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως πλέον μπορεί να υπάρξουν πραγματικές προσπάθειες αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ και σε λίγα χρόνια η Επιχείρηση θα μπορεί να συγκριθεί με τις ευρωπαϊκές εταιρίες.

Θεωρεί επίσης πως η νέα διοίκηση της Επιχείρησης θα έχει από εδώ και πέρα να αντιμετωπίσει πραγματικές προκλήσεις στην προσπάθειά της να εφαρμόσει το νέο σχέδιό της, ενώ λέει πως ”ο χειρότερος εχθρός” της ΔΕΗ είναι η... ίδια η ΔΕΗ, η οποία έχει ιστορικό ”αντίστασης” στις αλλαγές και καθυστερημένης εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

--- Στα 37 ευρώ ανεβάζει τον πήχη η HSBC

Εξάλλου, σε έκθεσή της με ημερομηνία 10/12, η HSBC αυξάνει την τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ στα 37 ευρώ ανά μετοχή, από 29 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”.

Σύμφωνα με την HSBC, η αύξηση κατά 15% των τιμολογίων της ΔΕΗ μέχρι τον Ιούλιο του 2008 οδηγεί σε σημαντική ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων. Τονίζει, δε, ότι τα ”εύκολα κέρδη” έχουν πλέον βγει ”εκτός της εικόνας”, ενώ η προσοχή στρέφεται στην περικοπή του κόστους.

Όσον αφορά στα μεγέθη της ΔΕΗ, οι νέες προβλέψεις της HSBC κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη ύψους 50 εκατ. ευρώ το 2007 (από 84 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη), 334 εκατ. ευρώ το 2008 (από 143 εκατ. ευρώ), 503 εκατ. ευρώ το 2009 (από 232 εκατ. ευρώ) και 554 εκατ. ευρώ το 2010 (από 310 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v