Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Αύξηση τιμής για ΜΥΤΙΛ- τι λέει για ΜΕΤΚΑ

Στα 46 ευρώ ανά μετοχή, από 42,7 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Μυτιληναίος η HSBC (7/12), στην οποία διατηρεί την σύσταση ”overweight”. Για την ΜΕΤΚΑ διατηρείται η τιμή στόχος των 20,5 ευρώ και η σύσταση ”overweight”.

HSBC: Αύξηση τιμής για ΜΥΤΙΛ- τι λέει για ΜΕΤΚΑ
Στα 46 ευρώ ανά μετοχή, από 42,7 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Μυτιληναίος η HSBC, με έκθεσή της στις 7/12, στην οποία διατηρεί την σύσταση ”overweight”.

Η HSBC ”βλέπει” ένα ”ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων και θετικές προοπτικές” για τον όμιλο Μυτηλιναίου, ενώ σημειώνει πως η ”μετάλλαξη” του ομίλου προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Εκτιμά πως το outlook του Μυτιληναίου παραμένει ισχυρό για τα ”κομμάτια” της ενέργειας καθώς και της κατασκευής μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (όλο το φάσμα, το οποίο περιλαμβάνει τις μηχανολογικές εργασίες, την προμήθεια εξοπλισμού και την κατασκευή των μονάδων) μέσω των δυο εισηγμένων, του Ομίλου Μυτηλιναίος και της ΜΕΤΚΑ.

---Θετικό το outlook της ΜΕΤΚΑ

Παράλληλα, σε ξεχωριστή της έκθεση με την ίδια ημερομηνία, διατηρεί την τιμή-στόχο των 20,5 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση ”overweight” για την ΜΕΤΚΑ, σημειώνοντας πως η πρόσφατη προειδοποίηση για την κερδοφορία της επιχείρησης έμοιαζε περισσότερο με μια ”αναβολή” για την επίτευξη των στόχων 2008-2009, και ως εκ τούτου δεν αλλάζει η θεμελιώδης άποψή της για την εταιρεία.

Εκτιμά πως το outlook της ΜΕΤΚΑ παραμένει θετικό και πως το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ βελτιώνει επίσης τις μελλοντικές προοπτικές της εταιρείας στην εγχώρια αγορά.

Η μετοχή του Μυτιληναίου ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της 6ης Δεκεμβρίου στα 34,36 ευρώ και της ΜΕΤΚΑ στα 15,62 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v