Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έως και 64€ βλέπει τη μετοχή της ΔΕΗ η JP Morgan

Στα 46 ευρώ ανά μετοχή, από 30 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ η JP Morgan, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”. Παράλληλα, αυξάνει την τιμή-στόχο για το αισιόδοξο σενάριό της στα 64 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 56 ευρώ προηγουμένως.

Έως και 64€ βλέπει τη μετοχή της ΔΕΗ η JP Morgan
Στα 46 ευρώ ανά μετοχή, από 30 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ η JP Morgan, με έκθεσή της στις 4/12, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Παράλληλα, αυξάνει την τιμή-στόχο για το αισιόδοξο σενάριό της στα 64 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 56 ευρώ προηγουμένως.

Στην έκθεσή της η JP Morgan εκφράζει την εκτίμηση ότι ”η παραδοσιακή απαισιόδοξη στάση πως τίποτα δεν θα αλλάξει” έχει κατά κύριο λόγο εξαλειφθεί, ενώ σημειώνει πως η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με τις αυξήσεις των τιμολογίων και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, δείχνει πράγματι ότι η κυβέρνηση έχει κάνει το μεγαλύτερο βήμα για αλλαγές.

Αναμένει ότι η διοίκηση της ΔΕΗ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα υλοποιήσει τον στρατηγικό της σχεδιασμό, κάτι που θα δημιουργήσει αξία για τους μετόχους, περιλαμβανομένου του κράτους.

Η JP Morgan διευκρινίζει ότι στις αναθεωρημένες προβλέψεις της περιλαμβάνεται η πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων μέχρι το 2013 σε επίπεδα που θα αντανακλούν το κόστος εισόδου νέων ”παικτών”. Παράλληλα, ενσωματώνει ποσό ύψους 376 εκατ. ευρώ που θα αφορά στη βελτίωση της αποδοτικότητας μέχρι το έτος 2014.

Ο διεθνής οίκος αυξάνει επίσης τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή της ΔΕΗ σε 1,36 ευρώ για τη χρήση του 2008 (59% υψηλότερα του consensus του Bloomberg) και σε 2,88 ευρώ για τη χρήση του 2009 (106% υψηλότερα του consensus του Bloomberg).

Επισημαίνει, επιπλέον, την εκτίμησή της πως η αγορά θα χρειαστεί να προχωρήσει σε σημαντικές αναβαθμίσεις δίνοντας μεγαλύτερο momentum στην τιμή της μετοχής της Επιχείρησης και στην αποτίμηση της ΔΕΗ, καθώς η μετοχή της διαπραγματεύεται με discount 36% (σε επίπεδο Ρ/Ε) σε σχέση με τον κλάδο.

Η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου στα 33,10 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v