Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Άνω των προσδοκιών το τίμημα για Infote

Το τίμημα για την εξαγορά της Infote ξεπέρασε τις προσδοκίες, επισημαίνουν οι εγχώριες χρηματιστηριακές, με την HSBC να ”αποτιμά” τη διαφορά σε 0,10 ευρώ ανά μετοχή του ΟΤΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ ανακοίνωσε την πώληση της θυγατρικής Infote στα funds Rhone Capital και Zarkona Trading έναντι 300 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: Άνω των προσδοκιών το τίμημα για Infote
Το τίμημα για την εξαγορά της Infote ξεπέρασε τις προσδοκίες, επισημαίνουν οι εγχώριες χρηματιστηριακές, με την HSBC να ”αποτιμά” τη διαφορά σε 0,10 ευρώ ανά μετοχή του ΟΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ ανακοίνωσε την πώληση της θυγατρικής Infote στα funds Rhone Capital και Zarkona Trading έναντι 300 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Εθνική-Π&Κ, από την εν λόγω συναλλαγή ο Οργανισμός αναμένεται να εγγράψει κεφαλαιακά κέρδη προ φόρων 250 εκατ. ευρώ και μετά φόρων ύψους 162 εκατ. ευρώ στο δ’ τρίμηνο. Το τελικό τίμημα είναι 20% πάνω από το προηγούμενο guidance του ΟΤΕ, αλλά οι επιπτώσεις στην αποτίμηση είναι οριακές.

Η HSBC αναφέρει ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη για τον ΟΤΕ ενώ η διαφορά μεταξύ τιμής πώλησης και της πρόβλεψης στο μοντέλο αποτίμησης ”δίνει” αύξηση 0,1 ευρώ στην τιμή στόχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v