Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜPB: Ισχυρά τα μεγέθη, λένε οι αναλυτές (update)

Ικανοποίηση προκάλεσαν στην κοινότητα των αναλυτών τα αποτελέσματα εννεαμήνου και γ΄ τριμήνου της Marfin Popular Bank, τα οποία χαρακτηρίζονται ”ισχυρά” και υπεράνω των προβλέψεων. Πως σχολιάζουν τρεις ξένοι και δύο ελληνικοί οίκοι.

ΜPB: Ισχυρά τα μεγέθη, λένε οι αναλυτές (update)
Ικανοποίηση προκάλεσαν στην κοινότητα των αναλυτών τα αποτελέσματα εννεαμήνου και γ΄ τριμήνου της Marfin Popular Bank, τα οποία χαρακτηρίζονται ”ισχυρά” και υπεράνω των προβλέψεων.

Θετική για τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου εμφανίζεται η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου, ενώ χαρακτηρίζει το Business plan, ”bullish” και διατηρεί τη σύσταση buy με τιμή στόχο τα 12 ευρώ.

Ο οίκος επισημαίνει τα έκτακτα ”στοιχεία” 35 εκατ. ευρώ που είχε κατά το παραπάνω διάστημα η MPB ”από τη δημόσια εγγραφή της MIG τον Ιούλιο, και αναφέρει ότι αν εξαιρεθούν τα έκτακτα αυτά έσοδα τα κέρδη ήταν αντίστοιχα των συγκλινουσών προβλέψεων.

Η Deutsche Bank χαρακτηρίζει συντηρητικό το business plan 2008-2010 εκτιμώντας ότι η τράπεζα θα υπερβεί τους στόχους που έχει θέσει, ενώ προβλέπει ότι τα κύρια EPS του ομίλου θα τρέξουν με μέσο ετήσιο ρυθμό 41% την περίοδο 2007-2009.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή – στόχο των 13 ευρώ και τη σύσταση ”buy”

”Καλά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Marfin Popular Bank η Alpha Finance, επισημαίνοντας ότι αυτά οδηγήθηκαν από την ισχυρή ανάπτυξη των εσόδων, τα υψηλά έσοδα από συναλλαγές, τον ικανοποιητικό έλεγχο του κόστους, τις χαμηλότερες προβλέψεις και τη χαμηλότερη φορολογία.

Η ανάπτυξη σε όλο το εύρος της γεωγραφικής δραστηριοποίησης της MPB είναι ισχυρή, ενώ οι στόχοι που τέθηκαν κατά το business plan είναι εφικτοί.

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου η KBW σε έκθεσή της (28/11) υπογραμμίζοντας την ισχυρή αύξηση των εσόδων από αμοιβές αλλά και τις χαμηλότερες των εκτιμήσεων δαπάνες και προβλέψεις.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος η MPB είναι μια από τις ισχυρότερα αναπτυσσόμενες τράπεζες στην Ευρώπη διαθέτοντας υψηλή ρευστότητα και έναν από τους ισχυρότερους κεφαλαιακούς δείκτες, ενώ το νέο business plan καταδεικνύει ισχυρή ανάπτυξη για την τράπεζα.

Η ΚΒW θέτει τιμή – στόχο στα 12 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

Η National Sec – P&K σε ξεχωριστή έκθεση (29/11) αναπροσαρμόζει στα 12,7 από 12,3 ευρώ την τιμή – στόχο για τη μετοχή της MPB, χαρακτηρίζοντας επίσης ισχυρά τα αποτελέσματα της τράπεζας.

Η χρηματιστηριακή αναπροσαρμόζει τις εκτιμήσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της Marfin Popular Bank και διατηρεί τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή της MPB.

Υπεράνω των εκτιμήσεών της βρήκε σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα εννεαμήνου της MPB η HSBC, η οποία επισημαίνει ότι οι προμήθειες ήταν υψηλότερες των προσδοκιών, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους, χαμηλότερα. Όπως αναφέρει ο οίκος, τα αποτελέσματα τονώθηκαν από έκτακτα έσοδα 71,6 εκατ. ευρώ που προέκυψαν από την πώληση ποσοστών της Ελληνικής, της Universal Life και της Τράπεζας Κύπρου.

Για τους στόχους του αναθεωρημένου Business plan, η HSBC εκτιμά ότι είναι ”πολύ φιλόδοξοι” και σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενοι από την επιτυχία του σχεδίου επέκτασης στη Ν.Α. Ευρώπη. Άποψη της HSBC είναι πως η μετακίνηση της MPB προς τον εταιρικό δανεισμό αποτελεί πιθανότατα θετική εξέλιξη για το περιβάλλον των τιμολογήσεων στην εν Ελλάδι λιανική τραπεζική, καθώς η MPB είναι ένας από τους επιθετικότερους παίκτες στο συγκεκριμένο ”κομμάτι”, με πολύ ανταγωνιστικές προσφορές σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, κάτι που οδηγεί και τις υπόλοιπες τράπεζες στην παροχή προσφορών και στη μείωση του περιθωρίου κέρδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v