Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Σε ”buy” αναβαθμίζει η UBS λόγω αποτίμησης

Σε ”buy” από ”neutral” αναβαθμίζει τη σύσταση για τη Marfin Investment Group η UBS, με έκθεσή της, στην οποία διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 7,20 ευρώ ανά μετοχή και σημειώνει πως ο τίτλος διαπραγματεύεται με discount 16% σε σχέση με την καθαρή αξία ενεργητικού, ενώ με βάση την αξία των συμμετοχών της MIG η ”δίκαιη αξία” της μετοχής βρίσκεται στα 8,5 ευρώ.

MIG: Σε ”buy” αναβαθμίζει η UBS λόγω αποτίμησης
Σε ”buy” από ”neutral” αναβαθμίζει τη σύσταση για τη Marfin Investment Group η UBS, με έκθεσή της στις 28/11, στην οποία διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 7,20 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρει, η μετοχή έχει υποαποδώσει έναντι του Χ.Α. κατά 10% από τις αρχές Οκτωβρίου, γεγονός το οποίο αποδίδει μεταξύ άλλων στην επιβράδυνση των επαναγορών ιδίων μετοχών.

Η UBS σημειώνει ότι η MIG έχει επαναγοράσει περίπου το 8% των ιδίων μετοχών της. Όπως αναφέρει, η διοίκηση λογικά θα έχει προσφορές για να πουλήσει τις μετοχές σε θεσμικούς επενδυτές, αλλά αυτό ενδέχεται να εξεταστεί μόνο σε τίμημα υψηλότερο από αυτό της εξαγοράς, που εκτιμάται στα 6,6 ευρώ.

Παράλληλα, η UBS αναφέρει ότι αρχικά δεν αντιμετώπισε θετικά τη σταδιακή απόκτηση μεριδίου στη Marfin Popular Bank. Ωστόσο, η επένδυση στην ΜPB σε επίπεδα περί τα 9 ευρώ ήταν καλή κίνηση, καθώς η τράπεζα έχει καλό αναπτυξιακό προφίλ.

Η UBS εκτιμά ότι η τρέχουσα καθαρή αξία ενεργητικού της διαμορφώνεται στα 6,8 ευρώ. Ως εκ τούτου, η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 16% έναντι του NAV. Όμως, η UBS ανεβάζει ακόμη υψηλότερα τον πήχη, λέγοντας ότι με βάση την αξία των συμμετοχών της Marfin Investment Group, η ”δίκαιη αξία” της μετοχής βρίσκεται στα 8,5 ευρώ.

Σύμφωνα με τον οίκο, η μερισματική απόδοση του τίτλου εκτιμάται στο 6%. Εν τω μεταξύ, η MIG είναι ”εκτεθειμένη” σε εταιρίες με καλή αξία και επικέντρωση στην αναδιάρθρωση (τυχερά παιχνίδια, ναυτιλία, υγεία, τηλεπικοινωνίες, αναδυόμενες αγορές) και σκοπεύει να επενδύσει έως και 5,5 δισ. ευρώ σε μια αγορά που διαπραγματεύεται κοντά στα χαμηλά 1 έτους.

Η μετοχή της MIG έκλεισε χθες, Τρίτη, στα 5,74 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v