Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SSSB: Υπερβολική η πίεση στις μετοχές ΟΠΑΠ

Παραπλανητικές είναι οι αναφορές του Τύπου σχετικά με το ότι ο ΟΠΑΠ θα αρχίσει να καταβάλλει στις ΠΑΕ το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, εκτιμά η SSSB στην έκθεσή της, ενώ χαρακτηρίζει και υπερβολική τις πιέσεις στις μετοχές.

SSSB: Υπερβολική η πίεση στις μετοχές ΟΠΑΠ
Υπερβολική χαρακτηρίζει η SSSB την αντίδραση των μετοχών του ΟΠΑΠ στις αναφορές του Τύπου ότι η εταιρία θα αρχίσει να πληρώνει 15 εκατ. ευρώ στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, σε έκθεσή της στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η Schroder Salomon Smith Barney, με τρίτη έκθεσή της σε διάστημα τεσσάρων ημερών, επισημαίνει ότι ύστερα από την κατάρρευση της Alpha Digital, της δεύτερης μεγαλύτερης ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα, η ΕΠΑΕ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, επιθυμεί να ανακτήσει από τον ΟΠΑΠ μέρος των ”χαμένων” εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, το ποσό των 15 εκατ. ευρώ που αναφέρεται στα δημοσιεύματα, αντιστοιχεί στο 3,7% των εκτιμώμενων προ φόρων κερδών του 2002 για τον ΟΠΑΠ.

Ο τίτλος του ΟΠΑΠ, στο μέσον περίπου της συνεδρίασης κατέγραφε απώλειες ύψους 3,3%, αντιδρώντας στα εν λόγω δημοσιεύματα.

Η SSSB υποστηρίζει ”σθεναρά” ότι η αντίδραση αυτή είναι αρκετά υπερβολική, καθώς η αγορά ”αγνοεί το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ θα σκεφτόταν να αυξήσει τις πληρωμές του στον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανώνυμων Ποδοσφαιρικών Εταριών (ΕΣΑΠΕ), μόνο εάν επρόκειτο να αποκομίσει σημαντικά οφέλη, όπως την ένταξη των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος στο ”Στοίχημα”.

Ωστόσο, μια τέτοια περίπτωση, η οποία θα δημιουργούσε σε δραματική αύξηση των εσόδων από το παιχνίδι, δεν έχει σχεδόν καμία πιθανότητα. Όπως σχολιάζει και η SSSB, η απόφαση να περιληφθούν ελληνικοί αγώνες στο ”Στοίχημα” είναι εύκολη μόνο στα λόγια, ιδιαίτερα μάλιστα όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές.

Μάλιστα, ο επενδυτικός οίκος ”υπενθυμίζει” ότι Σωκράτης Κόκκαλης, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Intralot, που ελέγχει το στοίχημα, είναι και ιδιοκτήτης ενός ελληνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Εξάλλου, στην έκθεση αναφέρει ότι σε μια παρόμοια υπόθεση στη Βρετανία, το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση εναντίον της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία βρισκόταν σε διαμάχη με τους ιδιοκτήτες της ITV Digital, η οποία κατέρρευσε.

Η SSSB καταλήγει ότι η σημερινή πίεση της αγοράς στις μετοχές του ΟΠΑΠ έχει καταστήσει τις τελευταίες ιδιαίτερα ελκυστικό στόχο, επαναδιατυπώνοντας μάλιστα το χαρακτηρισμό για medium risk, και τιμή στόχο τα 13 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v