Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τσεκούρι» στις τιμές-στόχους των τραπεζών από UBS

Κλειδί για τις ελληνικές τράπεζες η ταχύτερη μείωση των κόκκινων δανείων, τονίζει ο οίκος. Στο μισό «κόβει» την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Πειραιώς. Στα 2,52 ευρώ ο νέος στόχος για τον τίτλο της Alpha Bank. Στο 0,7 ευρώ για τη Eurobank.

«Τσεκούρι» στις τιμές-στόχους των τραπεζών από UBS

Πολύ χαμηλότερες τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες θέτει η UBS σε έκθεσή της στην οποία τονίζει ότι υπάρχει ανοδικό περιθώριο λόγω θεμελιωδών για τις μετοχές, ωστόσο μια ταχύτερη μείωση των "κόκκινων" δανείων θα αποδειχθεί ακριβή.  

O επενδυτικός οίκος κόβει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στα 2,52 από 3,24 ευρώ, ενώ διατηρεί σύσταση "buy" για τη μετοχή. 

Παράλληλα, μειώνει τον στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς στο 0,18 από 0,36 ευρώ, διατηρώντας σύσταση "neutral". 

Επίσης, η UBS μειώνει την τιμή-στόχο και για τη Eurobank στο 0,7 ευρώ από 1,12 ευρώ, διατηρώντας επίσης σύσταση "neutral".

Τα κόκκινα δάνεια

 

Οπως αναφέρει ο οίκος, ο παράγοντας κλειδί για τις ελληνικές τράπεζες είναι η ταχύτητα μείωσης των κόκκινων δανείων. Πλέον η UBS αναμένει ταχύτερη μείωση των NPLs με τα κόστη που σχετίζονται με το ρίσκο να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μια ταχύτερη μείωση των ΝPLs σημαίνει χαμηλότερη κερδοφορία για την περίοδο 2016-2018, εξ ου και η μείωση στις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή των τραπεζών από τη UBS. Ειδικότερα, προβαίνει σε διψήφια μείωση των προβλέψεων για Eurobank και Πειραιώς και κατά 6-9% για την Alpha Bank. 

 

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v