Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση της Ωμέγα

Στήριξη στα 9,2 ευρώ, αντίσταση στα 10,5 ευρώ και ”ουδέτερη” βραχυχρόνια τάση βλέπει η σημερινή τεχνική ανάλυση της Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, προτείνοντας την εκμετάλλευση ευκαριών στα επίπεδα αντίστασης και στήριξης, αλλά και επιθετικές αγορές στην ανοδική διάσπαση των 10,5 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση της Ωμέγα
Στήριξη στα 9,2 ευρώ, αντίσταση στα 10,5 ευρώ και ”ουδέτερη” τη βραχυχρόνια τάση βλέπει η σημερινή τεχνική ανάλυση της Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Η τιµή της µετοχής µετά από την ισχυρή βάση τιµών που δηµιούργησε στο επίπεδο των 4,2 euro µε τους πυθµένες Ρ1-Ρ2, εισήλθε σε ανοδική τάση.

Στο διάγραµµα τιµών (βλ. Δεξιά Στήλη - ”Συνοδευτικό Υλικό”)εύκολα διακρίνεται η έντονη ανοδική κίνηση που ξεκίνησε περί τα τέλη Σεπτεµβρίου του 2001, ενώ έως σήµερα διατηρεί την πλάγιο ανοδική της τάση, µε την τιµή να διαπραγµατεύεται πάνω από την περιοχή των 10 euro, επισημαίνεται στην ανάλυση.

Στα τρέχοντα επίπεδα τιµών η µετοχή διαπραγµατεύεται κοντά στο επίπεδο των 10,50 euro, που ορίζει την πρώτη περιοχή αντίστασης, ενώ η αποτυχηµένη απόπειρα ανοδικής διάσπασής της µας προϊδεάζει για µικρή υποχώρηση των τιµών στις επόµενες συνεδριάσεις.

Όσον αφορά τους τεχνικούς δείκτες, σύμφωνα με την Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ, οι αρνητικές αποκλίσεις που έχουν δηµιουργηθεί από την καµπύλη των τιµών δικαιολογούν την συσσώρευση των τιµών στις τελευταίες συνεδριάσεις, ενώ µας προϊδεάζουν για µικρή υποχώρηση των τιµών η οποία όµως δεν θα µεταβάλει τις ισορροπίες που έχουν δηµιουργηθεί.

Συµπερασµατικά, όπως επισημαίνεται, η µεσοπρόθεσµη τάση παραµένει ανοδική, ενώ σε βραχυπρόθεσµο ορίζοντα ενδέχεται να κινηθεί πτωτικά έως την ευθεία R στο επίπεδο των 9,2 euro, που είναι και το προτεινόµενο σηµείο για βραχυπρόθεσµες τοποθετήσεις.

Με βάση τα παραπάνω, προτείνεται η εκµετάλλευση των ευκαιριών που θα προκύψουν από πιθανές βραχυχρόνιες ταλαντώσεις της µετοχής µεταξύ των 9,2 euro και 10,50 euro.

Επίσης, η διακράτηση η ακόµα και η σταδιακή τοποθέτηση στη µετοχή στα παρόντα επίπεδα τιµών, αναµένεται να προσφέρουν ικανοποιητικά κέρδη σε µεσοπρόθεσµο ορίζοντα. Τέλος επιθετικές αγορές θα πρέπει να γίνουν σε ενδεχόµενη αποφασιστική διάσπαση της αντίστασης στο επίπεδο των 0,50 euro µε ισχυρό όγκο συναλλαγών, καθώς θα ανοίξει το δρόµο έως την επόµενη αντίσταση–στόχο των 11,50 euro.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v