Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: H Merrill Lynch για το business plan

Στα αποτελέσματα εννεαμήνου της ΔΕΗ τα οποία χαρακτηρίζει ”απογοητευτικά” εστιάζει η έκθεση της Merrill Lynch (26/11), η οποία κυρίως ασχολείται με το νέο business plan, το οποίο όπως επισημαίνει εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις κυβερνητικές επιθυμίες.

ΔΕΗ: H Merrill Lynch για το business plan
Στα αποτελέσματα εννεαμήνου της ΔΕΗ τα οποία χαρακτηρίζει ”απογοητευτικά” εστιάζει η έκθεση της Merrill Lynch με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου, η οποία κυρίως ασχολείται με το νέο business plan και με το αίτημα της ΔΕΗ προς την Κυβέρνηση για σημαντικότερες αυξήσεις τιμολογίων.

Στην έκθεση με τίτλο ”τελευταία αναγγελία” (”last call”) ο οίκος κάνει λόγο για άμεση ανάγκη εκμοντερνισμού της δομής της Επιχείρησης, και αναφέρει ως χαρακτηριστικό του νέου επιχειρηματικού σχεδίου το ότι εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κυβερνητική έγκριση στις αυξήσεις των τιμολογίων.

Η Merrill Lynch διατηρεί τη σύσταση ”neutral” με δίκαιη τιμή τα 26 ευρώ ανά μετοχή, που κατά την εκτίμηση του οίκου αντανακλά ήδη, όπως και η τρέχουσα τιμή της μετοχής, το ότι η Κυβέρνηση θα μπορούσε να αποδεχτεί τουλάχιστον μερικά τις προτάσεις της Επιχείρησης.

Στο καλύτερο για την Επιχείρηση σενάριο που αντιστοιχεί στις επιθυμίες της ΔΕΗ για τιμολόγια, κεφαλαιουχικές δαπάνες κλπ, η δίκαιη τιμή φαίνεται να ανεβαίνει στα 37 ευρώ, επισημαίνει ο οίκος.



Ωστόσο, επισημαίκνεται στην έκθεση μια πλήρης αποδοχή του αιτήματος της ΔΕΗ για αυξήσεις 21% είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί βραχυπρόθεσμα. Τυχόν καθυστερήσεις στο κυβερνητικό σχέδιο θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε μεταβλητότητα για την ίδια τη μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v