Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Νέα τιμή-στόχος στα 29,7 ευρώ από UBS

Σε ”neutral” από ”sell” αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της ΔΕΗ η UBS, ανεβάζοντας την τιμή-στόχο στα 29,7 από 17,8 ευρώ, σε έκθεσή της με τίτλο: ”Δεν έχουμε πειστεί εντελώς: Λίστα επιθυμιών ή στρατηγική;”. Δεν φτάνει η αύξηση, λέει η Morgan Stanley και διατηρεί στόχο τα 13 ευρώ.

ΔΕΗ: Νέα τιμή-στόχος στα 29,7 ευρώ από UBS
Σε ”neutral” από ”sell” αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της ΔΕΗ η UBS, ανεβάζοντας την τιμή-στόχο στα 29,7 από 17,8 ευρώ, σε έκθεσή της με τίτλο: ”Δεν έχουμε πειστεί εντελώς: Λίστα επιθυμιών ή στρατηγική;”.

Επισημαίνεται ότι ο οίκος προχωρά σε αύξηση ύψους 66,8% στην τιμή-στόχο, χρησιμοποιώντας υποθέσεις με βάση το νέο business plan της εισηγμένης.

Όπως επισημαίνει, σε γενικές γραμμές το business plan είναι ισχυρό, αλλά έχει αρκετά ”θολά” σημεία που πρέπει να ξεκαθαριστούν.

Ειδικότερα, η UBS τονίζει ότι το επιχειρησιακό σχέδιο χρησιμοποιεί υπόθεση για χρηματοδότηση κεφαλαιακών δαπανών ύψους 11 δισ. ευρώ στην περίοδο 2008-2014 μέσω ταμειακών ροών που δεν είναι ακόμη εξασφαλισμένες.

Αναφορικά με τις αυξήσεις στα τιμολόγια, η UBS εκτιμά ότι το αίτημα της ΔΕΗ θα οδηγήσει σε μικρή αύξηση, όχι μεγαλύτερη του 5%. Ωστόσο, ο οίκος βλέπει ότι η εταιρία θα λάβει αποζημίωση άνω των 100 εκατ. ευρώ από Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.

Επισημαίνεται ότι η μετοχή της ΔΕΗ ξεπερνά ήδη το στόχο της UBS, καθώς σήμερα καταγράφει νέα εντυπωσιακά κέρδη 7% στα 30,26 ευρώ.

Δεν φτάνει η αύξηση, λέει η Morgan Stanley

Για ”πολύ δύσκολο outlook” για τη ΔΕΗ κάνει λόγο η Morgan Stanley σε έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Επιχείρησης, ενώ διατηρεί τιμή-στόχο στα 13 ευρώ και σύσταση ”underweight” σημειώνοντας πως η αύξηση που έχει ζητηθεί για τα τιμολόγια δεν είναι αρκετή.

Ο διεθνής οίκος αναμένει αύξηση των τιμολογίων 6% το 2008 και 3% το 2009 και 2010.

Η Morgan Stanley εκφράζει την άποψη ότι η αύξηση που ζητείται θα ήταν ανεπαρκής σε μια απελευθερωμένη αγορά και σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων αποτιμήσεων στα εμπορεύματα.

Τονίζει ότι η αύξηση των τιμολογίων είναι ανεπαρκής για τη στήριξη της αποτίμησης της ΔΕΗ, εξηγώντας πως ο ανταγωνισμός αυξάνεται στην ελληνική αγορά και θα επιφέρει πτωτική πίεση στις τιμές παραγωγής ενέργειας. Εκφράζει την άποψη ότι η Επιχείρηση δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό χωρίς περικοπές κόστους και εκσυγχρονισμό των μονάδων της.

Όπως σημειώνει η Morgan Stanley, η ΔΕΗ δεν σκοπεύει να προχωρήσει σύντομα σε αναδιάρθρωση και οι μεγάλες αλλαγές στις παραγωγικές μονάδες της αναμένονται μετά το 2014 (εάν εγκριθούν οι αυξήσεις των τιμολογίων). Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, ακόμα μία χρονιά καθυστερήσεων στην αναδιάρθρωση της Επιχείρησης, εν μέσω του αυξανόμενου ανταγωνισμού, θα μπορούσε να είναι ”επώδυνη”.

Σημειώνεται ότι χθες η Citigroup με έκθεσή της προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασης για τη ΔΕΗ σε ”hold” από ”sell” προηγουμένως και σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 25 ευρώ, από 18,5 ευρώ, σημειώνοντας πως η αποτίμηση της ΔΕΗ μπορεί να φτάσει έως και τα 39 ευρώ ανά μετοχή, εφόσον η κυβέρνηση επιτρέψει αύξηση των τιμολογίων κατά 22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v