Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεβάζει τον πήχη για ΟΠΑΠ-ΙΝΛΟΤ η National-P&K

Σε μείωση των τιμών-στόχων τόσο για τον ΟΠΑΠ όσο και για την Intralot, προχωρά με ξεχωριστές της εκθέσεις στις 23/11 η National Securities-P&K Research.

Κατεβάζει τον πήχη για ΟΠΑΠ-ΙΝΛΟΤ η National-P&K
Σε μείωση των τιμών-στόχων τόσο για τον ΟΠΑΠ όσο και για την Intralot, προχωρά με ξεχωριστές της εκθέσεις στις 23/11 η National Securities-P&K Research.

Η χρηματιστηριακή ”κατεβάζει” την τιμή-στόχο του ΟΠΑΠ στα 32 ευρώ ανά μετοχή, από 34 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση ”overweight”, ενώ για την Intralot η νέα τιμή-στόχος ορίζεται στα 16,5 ευρώ ανά μετοχή, από 18 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση ”overweight”.

Για τον ΟΠΑΠ, η National Sec-P&K επισημαίνει ότι προχώρησε σε αλλαγή των εκτιμήσεών της προκειμένου να συμπεριλαμβάνονται οι νέοι όροι της σύμβασης με την Intralot, η προσαρμογή των εκτιμήσεων για τα περιθώρια μεικτού κέρδους και οι αποδόσεις κερδών του Στοιχήματος, καθώς και οι αύξηση των εκτιμήσεων για το ΚΙΝΟ.

Όπως αναφέρει, η νέα τιμή στόχος υποδηλώνει συνολική απόδοση της τάξης του 33,6% για τους επενδυτές, περιλαμβανομένης μερισματικής απόδοσης 9,7%. ”Στο τέλος του 2008, εάν η τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ φθάσει την τιμή στόχο που έχουμε θέσει, θα διαπραγματεύονται 15,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008”, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή δηλώνει πως θεωρεί ότι η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ ”κινείται προς την σωστή κατεύθυνση”.

Όσον αφορά την Intralot, η χρηματιστηριακή τονίζει πως τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ήταν ”φτωχά”, ωστόσο το outlook είναι θετικό.

Η National Sec-P&K προχωρά σε προς τα κάτω προσαρμογή των εκτιμήσεών της, κυρίως ώστε να αντανακλώνται οι υψηλότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες, οι προβλέψεις για τις επενδύσεις και το κεφάλαιο κίνησης, η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης των δραστηριοτήτων στην Τουρκία, αλλά και το χαμηλότερο μέρισμα.

Η χρηματιστηριακή τονίζει πάντως ότι αναμένει ανάκαμψη στα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου, λόγω των δραστηριοτήτων στην Ιταλία, την Ν. Κορέα και στη Ρωσία, καθώς και της βελτίωσης των ταμειακών ροών.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της 22ας Νοεμβρίου στα 25,80 ευρώ και της Intralot στα 12,96 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v