Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Θετικά σχόλια Citi, Deutsche Βank για CEO

Θετικές εμφανίζονται για τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, τόσο η Citigroup όσο και η Deutsche Bank σε αντίστοιχες εκθέσεις, με την πρώτη να εξηγεί γιατί της αρέσει ο νέος επικεφαλής και τη δεύτερη να γράφει για μια ”καλή αρχή”. Θετικά σχόλια και από τη National Sec. - P&K.

ΟΠΑΠ: Θετικά σχόλια Citi, Deutsche Βank για CEO
Θετικές εμφανίζονται για τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ τόσο η Citigroup όσο και η Deutsche Bank σε αντίστοιχες εκθέσεις, με την πρώτη να εξηγεί γιατί της αρέσει ο νέος επικεφαλής και τη δεύτερη να γράφει για μια ”καλή αρχή”.

Αναλυτικότερα, ο αμερικανικός οίκος σε έκθεση (23/11) με τίτλο ”Conference call: Νew CEO... sounded more like a new company” τονίζει ότι ο κ. Χατζηεμμανουήλ φέρνει μια πιο επαγγελματική προσέγγιση για ορισμένα από τα σημαντικότερα θέματα του οργανισμού αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τις δηλώσεις περί προστασίας του μονοπωλίου.

Aπό τα σημαντικότερα θετικά σημεία η Citigroup θεωρεί την αλλαγή στο (νομικό) status του ΟΠΑΠ το οποίο, όπως αναφέρει, θα προσδώσει ευελιξία στον οργανισμό.

Η Citigroup διατηρεί την τιμή-στόχο των 35,8 ευρώ και τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Από την πλευρά της, η Deutsche Bank στην έκθεση (στις 22/11) με τίτλο ”A new era begins” υπογραμμίζει τις ενθαρρυντικές δηλώσεις του προέδρου κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, εκτιμώντας ότι οι προσεχείς μήνες θα είναι μια περίοδος υπεραπόδοσης για τη μετοχή του οργανισμού.

Η δέσμευση για τη δημιουργία αξίας στους μετόχους, βελτίωσης της αποτελεσματικότητας αλλά και του μονοπωλίου θα ενισχύσουν τη θετική άποψη των επενδυτών για τη μετοχή, αναφέρει η Deutsche Bank.

Παράλληλα διατηρεί την τιμή-στόχο των 30,7 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Από την πλευρά της, η National Sec. - P&K στο ημερήσιο report (23/11) αναφέρει ότι η νέα διοίκηση του οργανισμού κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα, τονίζει πως ο ΟΠΑΠ στερείται ισχυρή εσωτερική λειτουργική οργάνωση, αναφέροντας ότι η μείωση της γραφειοκρατίας και ο εκσυγχρονισμός θα τον ωφελήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v