Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Στα 28€ ανεβάζει τον πήχη η Morgan Stanley

Στα 28 ευρώ ανά μετοχή αυξάνει την τιμή-στόχο για τον ΟΤΕ η Morgan Stanley, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”. Η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 12% από τα τρέχοντα επίπεδα.

ΟΤΕ: Στα 28€ ανεβάζει τον πήχη η Morgan Stanley
Στα 28 ευρώ ανά μετοχή αυξάνει την τιμή-στόχο για τον ΟΤΕ η Morgan Stanley, σε έκθεσή της με ημερομηνία 23/11, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Η νέα τιμή-στόχος, η οποία δόθηκε λόγω της ανακοίνωσης περί εξαγοράς των μειοψηφιών της Cosmote, είναι κατά 4% αυξημένη έναντι της προηγούμενης και υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 12% από τα τρέχοντα επίπεδα, αναφέρει ο διεθνής οίκος. Τονίζει ότι η τιμή πλησιάζει το bull case σενάριό της, που κάνει λόγο για τιμή-στόχο στα 31,5 ευρώ ανά μετοχή (περιθώριο ανόδου 26%).

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote θα συνεισφέρει κατά 4% - 10% στα κέρδη ανά μετοχή του Οργανισμού την περίοδο 2008 - 2010.

Στην έκθεσή της, η οποία τιτλοφορείται ”Catalysts gaining visibility”, η Morgan Stanley σημειώνει πως άλλοι καταλύτες, όπως η μείωση του αριθμού του προσωπικού του Οργανισμού και η αποσαφήνιση της αξίας του real estate, αρχίζουν να γίνονται εμφανέστεροι.

Συγκεκριμένα, ο οίκος προεξοφλεί την ”έξοδο” άλλων 700 εργαζομένων το 2008, κάτι που θα ενισχύσει περαιτέρω τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΤΕ κατά 7% - 8% (11% - 18% την περίοδο 2008 - 2010, αν συνυπολογιστεί η συνεισφορά από την εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote).

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 22ας Νοεμβρίου στα 25,12 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v