Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: H αύξηση που ζητήθηκε δεν αρκεί, λέει η M.S.

Για ”πολύ δύσκολο outlook” για τη ΔΕΗ κάνει λόγο η Morgan Stanley, σημειώνοντας πως η αύξηση που έχει ζητηθεί για τα τιμολόγια δεν είναι αρκετή. Ο διεθνής οίκος διατηρεί τη σύσταση ”underweight” και την τιμή-στόχο των 13 ευρώ ανά μετοχή για την Επιχείρηση.

ΔΕΗ: H αύξηση που ζητήθηκε δεν αρκεί, λέει η M.S.
Για ”πολύ δύσκολο outlook” για τη ΔΕΗ κάνει λόγο η Morgan Stanley σε έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Επιχείρησης, σημειώνοντας πως η αύξηση που έχει ζητηθεί για τα τιμολόγια δεν είναι αρκετή.

Ο διεθνής οίκος, ο οποίος διατηρεί τη σύσταση ”underweight” και την τιμή-στόχο των 13 ευρώ ανά μετοχή για την Επιχείρηση, αναμένει αύξηση των τιμολογίων 6% το 2008 και 3% το 2009 και 2010.

Η Morgan Stanley εκφράζει την άποψη ότι η αύξηση που ζητείται θα ήταν ανεπαρκής σε μια απελευθερωμένη αγορά και σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων αποτιμήσεων στα εμπορεύματα.

Τονίζει ότι η αύξηση των τιμολογίων είναι ανεπαρκής για τη στήριξη της αποτίμησης της ΔΕΗ, εξηγώντας πως ο ανταγωνισμός αυξάνεται στην ελληνική αγορά και θα επιφέρει πτωτική πίεση στις τιμές παραγωγής ενέργειας. Εκφράζει την άποψη ότι η Επιχείρηση δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό χωρίς περικοπές κόστους και εκσυγχρονισμό των μονάδων της.

Όπως σημειώνει η Morgan Stanley, η ΔΕΗ δεν σκοπεύει να προχωρήσει σύντομα σε αναδιάρθρωση και οι μεγάλες αλλαγές στις παραγωγικές μονάδες της αναμένονται μετά το 2014 (εάν εγκριθούν οι αυξήσεις των τιμολογίων). Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, ακόμα μία χρονιά καθυστερήσεων στην αναδιάρθρωση της Επιχείρησης, εν μέσω του αυξανόμενου ανταγωνισμού, θα μπορούσε να είναι ”επώδυνη”.

Σημειώνεται ότι χθες η Citigroup με έκθεσή της προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασης για τη ΔΕΗ σε ”hold” από ”sell” προηγουμένως και σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 25 ευρώ, από 18,5 ευρώ, σημειώνοντας πως η αποτίμηση της ΔΕΗ μπορεί να φτάσει έως και τα 39 ευρώ ανά μετοχή, εφόσον η κυβέρνηση επιτρέψει αύξηση των τιμολογίων κατά 22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v