Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στο business plan οι ελπίδες για ανάκαμψη

Στο νέο επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ, το οποίο ανακοινώνεται το απόγευμα μετά το κλείσιμο, στρέφεται πλέον η προσοχή επενδυτών και αναλυτών, αναζητώντας στοιχεία για περικοπές κόστους και αξιοποίηση στοιχείων ενεργητικού, μετά την ανακοίνωση αδύναμων αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου.

ΔΕΗ: Στο business plan οι ελπίδες για ανάκαμψη
Στο νέο επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ, το οποίο ανακοινώνεται το απόγευμα μετά το κλείσιμο, στρέφεται πλέον η προσοχή επενδυτών και αναλυτών, αναζητώντας στοιχεία για περικοπές κόστους και αξιοποίηση στοιχείων ενεργητικού.

Η HSBC εκτιμά ότι η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται πλέον στο business plan το οποίο παρουσιάζεται σήμερα, ενώ η ίδια θα περιμένει στοιχεία για βελτίωση του χαρτοφυλακίου παραγωγής, πρωτοβουλίες στον τομέα του περιορισμού κόστους αλλά και νέες πηγές προστιθέμενης αξίας.

Η Proton αναφέρει ότι το νέο business plan ενδέχεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις περικοπές κόστους, καθώς και τα πιθανά οφέλη από την αξιοποίηση στοιχείων ενεργητικού που δεν συνδέονται με τη βασική δραστηριότητα της Επιχείρησης. Παράλληλα, αναφέρει ότι περιμένει τα σχόλια της διοίκησης της εισηγμένης για τη μελλοντική πολιτική αναφορικά με τα τιμολόγια.

Τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου της ΔΕΗ αποδείχτηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών λόγω μη ευνοϊκού μίγματος ηλεκτροπαραγωγής, σημειώνει η HSBC Pantelakis σε έκθεση όπου διατηρεί τιμή-στόχο στα 29 ευρώ με σύσταση ”neutral”.

Η χρηματιστηριακή εξηγεί ότι η κερδοφορία περιορίστηκε από τα χαμηλά επίπεδα υδροηλεκτρικής παραγωγής, ενώ και οι πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια αποδείχτηκαν ανεπαρκείς για να καλύψουν τα αυξημένα κόστη παραγωγής και αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την ανακοίνωση αδύναμων αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου.

Η κ. Μίνα Λαγουνάρη της Eurobank Sec. τόνισε ότι τα ΕΒΙΤDA δεν αποτέλεσαν έκπληξη, αλλά οι ζημίες και τα χρηματοοικονομικά έξοδα της Tellas ήταν υψηλότερα των προσδοκιών.

Ο κ. Βασίλης Ρουμάντζης, αναλυτής της Marfin Analysis, τόνισε ότι τα χρηματοοικονομικά έξοδα ήταν υψηλότερα των προσδοκιών, ενώ υπήρχε και απουσία κερδών από τη Λάρκο που θα αντιστάθμιζαν τις ζημίες της Tellas. Ωστόσο, η αγορά αναμένεται να επικεντρωθεί στην επικείμενη ανακοίνωση του business plan.

Η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 1,97% στα 24,88 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v