Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πως είδε η HSBC τα μεγέθη Aegean, Σαράντη, Jumbo

Ισχυρά χαρακτηρίζει η HSBC σε ξεχωριστές αναλύσεις (20/11) τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσαν χθες Aegean Airlines, Σαράντης και Jumbo, διατηρώντας τις τιμές - στόχους και τις συστάσεις για τις μετοχές των 3 εισηγμένων.

Πως είδε η HSBC τα μεγέθη Aegean, Σαράντη, Jumbo
Ισχυρά χαρακτηρίζει η HSBC σε ξεχωριστές αναλύσεις (20/11) τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσαν χθες Aegean Airlines, Σαράντης και Jumbo, διατηρώντας τις τιμές - στόχους και τις συστάσεις για τις μετοχές των 3 εισηγμένων. Πιο αναλυτικά:

Aegean Airlines:

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Αεροπορία Αιγαίου για το γ’ τρίμηνο/9μηνο ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων, καθώς επωφελήθηκαν της αύξησης της επιβατικής κίνησης, αλλά και της βελτίωσης της αποδοτικότητας της εταιρείας, αναφέρει η HSBC, η οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 8,10 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση ”neutral”.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πάντως πως το outlook για το επόμενο έτος παραμένει αβέβαιο, καθώς η Aegean αναμένει τις επιπτώσεις από την αύξηση των τιμών των καυσίμων να γίνει αισθητή το 2008, ενώ σχεδιάζει να επιταχύνει την ανανέωση του στόχου της προκειμένου να βελτιώσει την αποδοτικότητα των καυσίμων και να ενισχύσει τις προοπτικές των εσόδων της.

Σαράντης:

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Σαράντης ήταν ισχυρά, ιδιαίτερα σε λειτουργικό επίπεδο, τονίζοντας την ισχύ της εταιρείας στις αγορές της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης, που, με τη σειρά τους, αυξάνουν την εμπιστοσύνη μας στις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, σχολιάζει η HSBC.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, το συνεχιζόμενο θετικό momentum στο δ’ τρίμηνο και η βελτίωση των επιδόσεων στις νέες αγορές, θα αποτελέσουν βασικό καταλύτη για την μετοχή της εταιρείας βραχυπρόθεσμα.

Η HSBC διατηρεί την τιμή-στόχο των 12,9 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση ”overweight” για την Σαράντης.

Jumbo:

Η εταιρεία διευρύνει την ηγετική της παρουσία σε σχέση με τους εγχώριους ανταγωνιστές, αναφέρει η HSBC, η οποία τονίζει ότι έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις πωλήσεις του ομίλου στο α’ τρίμηνο.

Σχολιάζει παράλληλα ότι η Jumbo καταφέρει να διατηρήσει το ανοδικό momentum της σε μια μάλλον στατική αγορά, παραμένοντας μια καινοτόμος επιχείρηση και εμπλουτίζοντας διαρκώς το λιανικό χαρτοφυλάκιό της και την ποικιλία των προϊόντων της.

Η τιμή-στόχος για την Jumbo διατηρείται στα 29,5 ευρώ ανά μετοχή, με σύσταση ”overweight”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v