Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Lynch: Διατηρεί buy για ΕΤΕ, Alpha, Πειραιώς

Σαφή υπεραπόδοση έναντι του ευρωπαϊκού κλάδου εμφανίζουν οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών τον τελευταίο χρόνο, επισημαίνει η Merrill Lynch σε σημερινή έκθεσή της για τον κλάδο. Ωστόσο, διατηρεί συστάσεις ”buy” για τις μετοχές των Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς.

M. Lynch: Διατηρεί buy για ΕΤΕ, Alpha, Πειραιώς
Σαφή υπεραπόδοση έναντι του ευρωπαϊκού κλάδου εμφανίζουν οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών τον τελευταίο χρόνο, επισημαίνει η Merrill Lynch σε σημερινή έκθεσή της για τον κλάδο.

Ωστόσο, διατηρεί συστάσεις ”buy” για τις μετοχές των Alpha Bank (με τιμή-στόχο στα 28,8 ευρώ), Εθνικής Τράπεζας (με τιμή-στόχο στα 48,8 ευρώ) και Τράπεζας Πειραιώς (με στόχο στα 28,8 ευρώ).

Ειδικότερα, ο οίκος επισημαίνει ότι η ισχυρή απόδοση των ελληνικών τραπεζών οφείλεται στο θετικό momentum της κερδοφορίας, που έχει οδηγήσει σε μέση αναβάθμιση των κερδών ανά μετοχή της περιόδου 2008-9 κατά 5%-6% μέχρι στιγμής στο έτος, έναντι μέσου όρου 0% για τον ευρωπαϊκό κλάδο.

Μέχρι στιγμής, εντός του 2007, οι ελληνικές τράπεζες έχουν προσθέσει περισσότερα από 700 υποκαταστήματα στα διεθνή δίκτυά τους, τα οποία πλέον αντιστοιχούν σε ποσοστά από 46%-63% των συνολικών δικτύων υποκαταστημάτων των ελληνικών τραπεζών.

Ωστόσο, τα διεθνή υποκαταστήματα συμβάλλουν ακόμη μόλις με το 16%-28% των συνολικών χορηγήσεων και με ακόμη μικρότερο ποσοστό από πλευράς κερδοφορίας (με εξαίρεση την Εθνική, λόγω της Finansbank). Ως εκ τούτου, η Merrill Lynch βλέπει καλές προοπτικές ισχυρής αύξησης της κερδοφορίας από την περαιτέρω δραστηριοποίηση των τραπεζών στις διεθνείς αγορές.

Εξετάζοντας τις αποτιμήσεις, ο οίκος επισημαίνει ότι βλέπει μικτά μηνύματα. Πρώτον, σε απόλυτη βάση Ρ/Ε βλέπει αξία στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες διαπραγματεύονται με σταθερή απόκλιση κάτω από τον 5ετή μέσο όρο.

Ωστόσο, σε σχετική βάση η αποτίμηση εμφανίζεται λιγότερο ελκυστική. Ειδικότερα, σε σχετική βάση, οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με σταθερή απόκλιση πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v