Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SSSB: Διατηρεί τα 13 ευρώ ως τιμή στόχο για ΟΠΑΠ

Την τιμή στόχο των 13 ευρώ και τη σύσταση ”1Μ outperform Medium risk”. διατηρεί η SSSB για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, σε σημερινή της έκθεσή, τονίζοντας τα υπερ και τα κατά για τον οργανισμό από το νέο νόμο για τα τυχερά παιχνίδια.

SSSB: Διατηρεί τα 13 ευρώ ως τιμή στόχο για ΟΠΑΠ
Τα 13 ευρώ διατηρεί ως τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Schroder Salomon Smith Barney στην έκθεσή της με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου, ενώ διατηρεί και τη σύσταση ”1Μ outperform Medium risk”.

Ο αμερικανικός οίκος στην έκθεσή του αναφέρει ότι η απόφαση ελληνικού δικαστηρίου με την οποία αθωώθηκαν δύο ιδιοκτήτες Internet café, ύστερα από τη ψήφιση του νόμου για την απαγόρευση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, δεν αναμένεται να έχει σημαντικές επιδράσεις στον ΟΠΑΠ.

Η SSSB εκτιμά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να σημειωθεί ακύρωση της νομοθεσίας ύστερα από την αθωωτική απόφαση, καθώς το πιο πιθανό είναι αυτή να επαναπροσδιοριστεί και κυρίως σε ό,τι αφορά στο Internet.

Μάλιστα, η SSSB αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν αναμένεται να έχει επίδραση τόσο στα οικονομικά αποτελέσματα όσο και στην τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ελληνική εταιρία, σύμφωνα με την Schroder Salomon Smith Barney, θα προέλθει από πιθανή απελευθέρωση της ελληνικής ή της ευρωπαϊκής αγοράς στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών, καθώς θα επηρεάσει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ.

Ακόμη, το να βρίσκεται υπό κυβερνητικό έλεγχο, αποφέρει μεν κάποια οφέλη στον ΟΠΑΠ, κυρίως όσον αφορά στη διασφάλιση του μονοπωλίου. Ωστόσο, η SSSB θεωρεί ότι ο κίνδυνος παρέμβασης της κυβέρνησης σε θέματα διαχείρισης ή άλλα σημαντικά ζητήματα, παραμένει.

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμη ότι αν και δεν υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για περαιτέρω επαναξιολόγηση έναντι των ανταγωνιστικών της, η τάση εξακολουθεί να παραμένει σαφώς ανοδική για τις μετοχές του ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v