Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Δεν είναι γενναιόδωρη η προσφορά λέει η Citi

”Αποδεκτή, αλλά όχι γενναιόδωρη” χαρακτηρίζει η Citigroup σε έκθεσή της στις 12/11 την προσφορά του ΟΤΕ για την Cosmote. Δηλώνει παράλληλα ”αγοραστής” του ΟΤΕ, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 27 ευρώ ανά μετοχή. Όσον αφορά την Cosmote, ο διεθνής οίκος υποβαθμίζει σε ”hold” από ”buy”, ενώ αυξάνει παράλληλα την τιμή-στόχο στα 26,25 ευρώ ανά μετοχή, από 26 ευρώ προηγουμένως.

OTE: Δεν είναι γενναιόδωρη η προσφορά λέει η Citi
”Αποδεκτή, αλλά όχι γενναιόδωρη” χαρακτηρίζει η Citigroup σε έκθεσή της στις 12/11 την προσφορά του ΟΤΕ για την Cosmote.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η τιμή των 26,25 ευρώ που έχει προσφερθεί αντιπροσωπεύει συνολική απόδοση της τάξης του 40% σε διάστημα 12 μηνών και είναι 16,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008 και 13,9 φορές αυτά του 2009.

Όπως εκτιμά η Citigroup, η προσφορά δεν είναι γενναιόδωρη και δεν ”πληρώνει” για τις συνέργιες, όμως είναι τόσο κοντά ώστε να θεωρούνται απίθανες οποιεσδήποτε σημαντικές επανεκτιμήσεις.

Παράλληλα, η Citigroup δηλώνει ”αγοραστής” του ΟΤΕ, εν αναμονή των οικονομικών του αποτελεσμάτων, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 27 ευρώ ανά μετοχή. Όσον αφορά την Cosmote, ο διεθνής οίκος υποβαθμίζει σε ”hold” από ”buy”, ενώ αυξάνει παράλληλα την τιμή-στόχο στα 26,25 ευρώ ανά μετοχή, από 26 ευρώ προηγουμένως, προκειμένου να αντανακλάται η τιμή της δημόσιας προσφοράς από τον ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v