Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

D. Bank:Ισχυρές αγοραστικές ευκαιρίες οι τράπεζες

Η αδυναμία των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, τόσο στη συνεδρίαση της Παρασκευής όσο και σήμερα, δημιουργεί ισχυρές αγοραστικές ευκαιρίες, επισημαίνει η Deutsche Bank σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία. ”Ασφαλής λιμένας” η Πειραιώς που αποτελεί και top pick, η περίπτωση της Marfin Popular Bank.

D. Bank:Ισχυρές αγοραστικές ευκαιρίες οι τράπεζες
Η αδυναμία των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, τόσο στη συνεδρίαση της Παρασκευής όσο και σήμερα, δημιουργεί ισχυρές αγοραστικές ευκαιρίες, επισημαίνει η Deutsche Bank σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία.

Η Deutsche Bank διατηρεί συστάσεις ”buy” για τις μετοχές των Τράπεζα Κύπρου (με τιμή-στόχο στα 17 ευρώ), Τράπεζα Πειραιώς (με στόχο στα 36 ευρώ), Eurobank (τιμή-στόχος στα 33 ευρώ), Marfin Popular Bank (με στόχο στα 13 ευρώ) και Εθνική Τράπεζα με τιμή-στόχο στα 52 ευρώ.

Παράλληλα, διατηρεί συστάσεις ”hold” για τις μετοχές των Alpha Bank (με τιμή-στόχο στα 27,5 ευρώ) και Αγροτική Τράπεζα (με τιμή-στόχο στα 4,5 ευρώ).

Όπως αναφέρει, η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα την περασμένη Πέμπτη, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να διαμορφώνονται 5% χαμηλότερα των προσδοκιών.

Ωστόσο, η πτώση στα spreads δανεισμού οφείλεται περισσότερο σε αλλαγή του προϊοντικού μίγματος παρά σε πόλεμο τιμών. Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα της τράπεζας δεν είναι ενδεικτικά για τις τάσεις στα μεγέθη των υπόλοιπων ελληνικών τραπεζών.

Όπως αναφέρει ο γερμανικός οίκος, το περιβάλλον στην Ελλάδα παραμένει ιδιαίτερα ισχυρό, με ρυθμό αύξησης των δανείων κατά 21%, ενώ τα περιθώρια παραμένουν υψηλά σε σχέση με την Ευρώπη.

Οι ελληνικές τράπεζες αποτελούν ”ασφαλή λιμένα” στην Ευρώπη, καθώς δεν έχουν έκθεση σε εγγυημένες χρεωστικές υποχρεώσεις και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

Η κορυφαία επιλογή της Deutsche Bank μεταξύ των ελληνικών τραπεζών παραμένει η Τράπεζα Πειραιώς.

Παράλληλα, ο οίκος επισημαίνει την περίπτωση της Marfin Popular Bank, η μετοχή της οποίας υποχώρησε λόγω των αποτελεσμάτων της Τράπεζας Κύπρου. Ωστόσο, υπάρχει ένα γεγονός-καταλύτης στις 27 Νοεμβρίου, καθώς η Marfin αναμένεται να αναθεωρήσει το τριετές επιχειρησιακό της σχέδιο.

Παράλληλα, η Deutsche Bank επισημαίνει ότι η τιμή της μετοχής θα στηριχτεί από την Dubai Financial, η οποία αναμένεται να αυξήσει το μερίδιό της σε 30% από 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v