Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβλέψεις Marfin & HSBC για Μυτιληναίο-ΜΕΤΚΑ

Υποχώρηση των μεγεθών του ομίλου Μυτιληναίου και της ΜΕΤΚΑ αναμένει για το γ’ τρίμηνο - 9μηνο η Marfin Analysis, η οποία σε ξεχωριστές της εκθέσεις με ημερομηνία 12/11 διατηρεί για τον όμιλο Μυτιληναίου την τιμή-στόχο στα 45 ευρώ και σύσταση ”buy” και για τη ΜΕΤΚΑ την τιμή-στόχο στα 20,80 ευρώ, με σύσταση ”buy”. Τι προβλέπει η HSBC.

Προβλέψεις Marfin & HSBC για Μυτιληναίο-ΜΕΤΚΑ
Υποχώρηση των μεγεθών του ομίλου Μυτιληναίου και της ΜΕΤΚΑ αναμένει για το γ’ τρίμηνο - 9μηνο η Marfin Analysis, η οποία σε ξεχωριστές της εκθέσεις με ημερομηνία 12/11 διατηρεί για τον όμιλο Μυτιληναίου την τιμή-στόχο στα 45 ευρώ και σύσταση ”buy” και για τη ΜΕΤΚΑ την τιμή-στόχο στα 20,80 ευρώ, με σύσταση ”buy”. Tι προβλέπει η HSBC.

---Μυτιληναίος:

Αναφορικά με τον όμιλο Μυτιληναίου, η χρηματιστηριακή αναμένει υποχώρηση των αποτελεσμάτων στο γ’ τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, λόγω της αδυναμίας του δολαρίου αλλά και της επιβράδυνσης που εμφανίζουν τα projects της ΜΕΤΚΑ. Επισημαίνει δε ότι στις εκτιμήσεις της δεν περιλαμβάνονται τα κεφαλαιακά κέρδη από τη συνεισφορά ενεργειακών assets στην Endessa Hellas, ενώ περιλαμβάνεται η ενοποίηση του Αλουμινίου της Ελλάδος από τις αρχές του γ’ τριμήνου.

Η Marfin Analysis εκτιμά πως στο γ’ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη του ομίλου Μυτιληναίου θα εμφανίζουν άνοδο της τάξης του 11,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, στα 17,7 εκατ. ευρώ, ενώ στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη αναμένεται να εμφανίζουν μείωση της τάξης του 37,1% στα 64,9 εκατ. ευρώ. Και για τις δύο περιόδους, από τα καθαρά κέρδη εξαιρούνται τα έκτακτα κέρδη του γ’ τριμήνου.

Όσον αφορά στον κύκλο εργασιών, για το γ’ τρίμηνο προβλέπεται υποχώρησή του κατά 17,2% στα 230 εκατ. ευρώ, ενώ στο εννεάμηνο εκτιμάται ότι θα εμφανίζει άνοδο της τάξης του 6,5% στα 691 εκατ. ευρώ.

Η HSBC εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου θα υποχωρήσουν κατά 20%, στα 69,7 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Μυτιληναίος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου - 9μήνου στις 15 Νοεμβρίου.

---ΜΕΤΚΑ:

Για τη ΜΕΤΚΑ, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στις 15 Νοεμβρίου, η Marfin Analysis προβλέπει υποχώρηση των καθαρών κερδών κατά 7,6% στο γ’ τρίμηνο, στα 7,3 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμά πως στο εννεάμηνο θα εμφανίζουν άνοδο της τάξης του 5,3%, στα 29,8 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, προβλέπει υποχώρηση του κύκλου εργασιών γ’ τριμήνου κατά 13% στα 68 εκατ. ευρώ και μείωσή του κατά 1% για το εννεάμηνο, στα 214,8 εκατ. ευρώ.

Η HSBC προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη του εννεαμήνου θα ενισχυθουν κατά 3%, στα 29,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v