Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβολή του ΧΑΚ στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου

Σημαντική εκδήλωση-παρουσίαση (road show) της χρηματιστηριακής αγοράς της Κύπρου οργανώνει το ΧΑΚ στην Αθήνα, ενώ αντιπροσωπεία του Συμβουλίου του θα έχει επαφές με τη Διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και με παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς της Ελλάδας.

Προβολή του ΧΑΚ στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου
Σημαντική εκδήλωση-παρουσίαση (road show) της χρηματιστηριακής αγοράς της Κύπρου οργανώνει το ΧΑΚ στην Αθήνα, ενώ αντιπροσωπεία του Συμβουλίου του θα έχει επαφές με τη Διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και με παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς της Ελλάδας.

Η παρουσίαση του ΧΑΚ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007 στο νέο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών που βρίσκεται στη λεωφόρο Αθηνών 208, στην Αθήνα και σ’ αυτή θα λάβουν μέρος και εισηγμένες εταιρείες του ΧΑΚ.

Η εκδήλωση αυτή εμπίπτει στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας του ΧΑΚ προς ενημέρωση των συντελεστών των Αγορών, αναφορικά με τις εκάστοτε τρέχουσες εξελίξεις στην κυπριακή αγορά.

Κατά την εκδήλωση θα υπάρξουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ στελεχών και παραγόντων της αγοράς της Ελλάδας με εκπροσώπους εισηγμένων εταιρειών του ΧΑΚ που θα λάβουν μέρος στην όλη εκδήλωση.

Στις συναντήσεις θα δοθεί η ευκαιρία στους Ελλαδίτες παράγοντες να ενημερωθούν για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες των κυπριακών εισηγμένων εταιρειών, τα στρατηγικά σχέδια, τα οικονομικά αποτελέσματα και τις προοπτικές τους.

Στην εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 9 εισηγμένες εταιρείες του ΧΑΚ που εμπίπτουν στο δείκτη FTSE/CySE 20 του ΧΑΚ ή/και που πρόσθετα εμπίπτουν στον κατάλογο αντικατάστασης (reserve list) Δείκτη αυτού, ως ακολούθως:

* Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ

* Marfin Popular Bank Public Co. Ltd

* Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ

* SFS Group Public Company Ltd

* Tsokkos Hotels Public Ltd

* Louis Plc

* Ocean Tankers Holdings Public Company Ltd

* Logicom Public Ltd

* Cyprus Trading Corporation Ltd

Επίσης, μέσα στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας του ΧΑΚ για περαιτέρω ανάπτυξη της Αγοράς και προώθησής της στους θεσμικούς επενδυτές, καθορίστηκε ένας ευρύς κύκλος συναντήσεων της αντιπροσωπείας του ΧΑΚ που θα βρίσκεται στην Αθήνα μεταξύ 19-21 Νοεμβρίου 2007, με τα Μέλη που είναι εγγεγραμμένα και στο ΧΑΚ, ως remote members και με Οργανισμούς Παροχής Υπηρεσιών Θεματοφυλακής.

Σ’ αυτές τις συναντήσεις, το ΧΑΚ θα ενημερώσει τους συντελεστές της αγοράς της Ελλάδας, αναφορικά με τους νέους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς του και τις τρέχουσες εξελίξεις.

Μεταξύ των στόχων αυτών των συναντήσεων είναι η καταγραφή τυχόν εισηγήσεων και επισημάνσεων εκ μέρους τους από τη μέχρι σήμερα λειτουργία της Κοινής Πλατφόρμας και της δραστηριοποίησής, τους ως εξ’ αποστάσεως μέλη στο ΧΑΚ.

Ακόμα σημειώνεται ότι καθορίστηκε συνάντηση με το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), στην οποία θα γίνει ανασκόπηση της στενής συνεργασίας των δύο Χρηματιστηρίων που καλύπτει και το έργο της Κοινής Πλατφόρμας ΧΑ-ΧΑΚ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις νέες εξελίξεις που επηρεάζουν τις Αγορές, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής νέων Ευρωπαϊκών Οδηγιών.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί και ειδική εξέταση-πιστοποίηση για ενδιαφερόμενα στελέχη των Ελληνικών ΕΠΕΥ, ώστε αυτοί να πιστοποιηθούν(εάν επιτύχουν σχετικά) ως Χρηματιστηριακοί Εκπρόσωποι, Υπεύθυνοι Εκκαθάρισης και Βοηθοί Χρηματιστηριακοί Εκπρόσωποι στο ΧΑΚ.

Τέλος αναφέρεται ότι με το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) θα συζητηθεί και το θέμα της ενδεχόμενης εισαγωγής Παραγωγών προϊόντων που θα αφορούν και στην Κυπριακή χρηματιστηριακή αγορά, εφ’ όσον ανάμεσα στους στόχους του ΧΑΚ εμπίπτει και η συνεχής διεύρυνση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών του, προς τους συντελεστές της Αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v