Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Πως υποδέχτηκαν οι αναλυτές το εννεάμηνο

Ως υπεράνω των εκτιμήσεών τους αναγνωρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα εννεαμήνου των Ελληνικών Πετρελαίων που ανακοινώθηκαν χθες και περιείχαν αύξηση των καθαρών κερδών κατά 23% (στα 265 εκατ. ευρώ).

ΕΛΠΕ: Πως υποδέχτηκαν οι αναλυτές το εννεάμηνο
Ως υπεράνω των εκτιμήσεών τους αναγνωρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα εννεαμήνου των Ελληνικών Πετρελαίων που ανακοινώθηκαν χθες και περιείχαν αύξηση των καθαρών κερδών κατά 23% (στα 265 εκατ. ευρώ), με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial να προβλέπουν άνοδο 14%.

Αναλυτικότερα, την τιμή στόχο των 11,8 ευρώ και τη σύσταση underperform υιοθετεί για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων η Credit Suisse στο πρωινό της report, όπου αναφέρει ότι μετά τα αποτελέσματα εννεαμήνου προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας στο έτος κατά 10% έως τα 0,89 ευρώ ανά μετοχή.

Καλύτερες του αναμενόμενου ήταν οι επιδόσεις των ΕΛΠΕ αναφέρει η Marfin Analysis λόγω υψηλότερων πωλήσεων και καλύτερου προϊοντικού μίγματος. Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι πιθανόν θα προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για το 2007 λόγω κυρίως των κερδών από τα αποθέματα.

Καλύτερα του αναμενόμενου κρίνει τα αποτελέσματα εννεαμήνου των ΕΛΠΕ και η Proton, παρά την όπως αναφέρει κάμψη στο περιθώριο κέρδους από διύλιση. Αν και ”ισχυρά” και ”υπεράνω των εκτιμήσεων σε όλα τα επίπεδα”, τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, επισημαίνει η National P&K, δεν είναι τόσο καλά σε όρους καθαρών EBITDA και καθαρών κερδών, καθώς ανακοινώθηκαν κατώτερα κατά 30% και 18%, αντίστοιχα.

Συνολικά ”καλά” αξιολογεί τα αποτελέμσατα εννεαμήνου η HSBC δεδομένου του αδύναμου περιβάλλοντος στο γ΄ τρίμηνο, ενώ υπεράνω των εκτιμήσεων σε επίπεδο κερδοφορίας τα χαρακτηρίζει η Eurobank Securities, επισημαίνοντας τις καλές επιδόσεις στην Ελλάδα και την πολύ ισχυρή ανάπτυξη στα Βαλκάνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v