Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προφυλακίστηκε ο κ. Τρύφων Αποστολόπουλος

Προφυλακίστηκε μετά από 3 ώρες απολογίας ενώπιον του εφέτη ανακριτή Ιωάννη Σίδερη, ο επιχειρηματίας Τρύφων Αποστολόπουλος. Κατηγορείται για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αδικήματα που σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές που φέρεται να διέπραξε με τη μετοχή ”Σιγάλας”.

Προφυλακίστηκε ο κ. Τρύφων Αποστολόπουλος
της Εύας Καραμανώλη

Προφυλακίστηκε μετά από 3 ώρες απολογίας ενώπιον του εφέτη ανακριτή Ιωάννη Σίδερη, ο επιχειρηματίας Τρύφων Αποστολόπουλος.

Κατηγορείται για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας της Κ. Μπουρμπούλια, αδικήματα που σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές που φέρεται να διέπραξε με τη μετοχή ”Σιγάλας” την περίοδο του 1999.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Τρύφων Αποστολόπουλος στον εφέτη ανακριτή, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι το κατηγορητήριο είναι γενικό και αόριστο, καθώς δεν αναφέρεται συγκεκριμένη ζημιά που υπέστησαν επενδυτές. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η μετοχή της Σιγάλας συνέχισε την ανοδική της πορεία και αυξήθηκε περίπου κατά 25% σχεδόν 2 μήνες μετά τις αγοροπωλησίες στις οποίες ενεπλάκη με τη συγκεκριμένη μετοχή.

Ο κ. Αποστολόπουλος υποστήριξε επίσης ότι δεν τίθεται ζήτημα απάτης, καθώς αυτή προϋποθέτει κατ’ ιδίαν επικοινωνία και πίεση προς τους επενδυτές, αλλά και ότι η υπόθεση έχει κριθεί από τα δικαστήρια, είναι υπόθεση χειραγώγησης για την οποία έχει ήδη καταδικαστεί.

Επίσης, υποστήριξε ότι μεγάλο μέρος των συναλλαγών δεν τις έκανε για λογαριασμό του αλλά αφορούσαν τον κ. Π. Πανούση και υποστηρίζει ότι δεν ξέρει προσωπικά τον πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης Κ. Ευγένιο Παπαδόπουλο, ο οποίος ωστόσο ήταν υπάλληλος του κ. Π. Πανούση και έχει εισπράξει για λογαριασμό του μια επιταγή.

Ως προς την κατάθεση 300.000 ευρώ που κατηγορείται ότι έχει κάνει ο Τ. Αποστολόπουλος σε λογαριασμό της πρώην ανακρίτριας Κ. Μπουρμπούλια στην ελβετική τράπεζα UBS, υποστηρίζει ότι ήταν χρήματα από συνάλλαγμα, ενώ σημειώνει ότι δεν είχε λόγο να τη δωροδοκήσει καθώς τότε είχε ήδη απολογηθεί για τις μετοχές - ”φούσκες”.

Σύμφωνα με τη διάταξη του ανακριτή, ο κ. Τρύφων Αποστολόπουλος προφυλακίστηκε ως επικίνδυνος τέλεσης άλλων αδικημάτων που σκοπό θα έχουν την συγκάλυψη στοιχείων της ανάκρισης.

Επισημαίνεται ότι έπονται και άλλες κλήσεις σε απολογία για την υπόθεση ”Σιγάλα”.

**** Επίσκεψη... Μπουρμπούλια

Με το που κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο Εφέτης Ανακριτής και με τη σύμφωνο γνώμη του Εισαγγελέα αποφάσισε την προφυλάκιση του κ. Τρ. Αποστολόπουλου ήρθε ο πρώτος επισκέπτης στον επιχειρηματία.

Οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορταζ σοκαρίστηκαν όταν είδαν την πρώην ανακρίτρια... κυρία Μπουρμπούλια (την ”πέτρα του σκανδάλου”) να επισκέπτεται τον μόλις προφυλακισθέντα κ. Αποστολόπουλο.

”Πως απο δώ;” ρώτησαν οι δημοσιογράφοι. ”Ειναι φίλος μου. Δεν θα αναιρέσουμε δα την φιλία μας επειδή (μερικοί) έτσι το θέλουνε”, είπε η κυρία Μπουρμπούλια, αφήνοντας εμβρόντητους τους δημοσιογράφους.

Να σημειωθεί ότι η πρώην ανακρίτρια παρευρισκόταν σε διπλανή αίθουσα όπου διεξαγόταν η δίκη του ”παραδικαστικού”.

* Το υπόμνημα απολογίας του κ. Αποστολόπουλου δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v