Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Στα 28,7 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η UBS

Η UBS αύξησε την τιμή-στόχο του ΟΤΕ στα 28,7 ευρώ από 26,5 ευρώ, ενώ διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση ”buy”. Στην έκθεση της UBS αναφέρεται ότι ”ο ΟΤΕ παραμένει ένα μοναδικό story στον κλάδο. Ο κύκλος εργασιών είναι ανοδικός, χάρη στις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας στην ανατολική Ευρώπη, έχει προοπτικές αναδιάρθρωσης καθώς και επιλογές για να δημιουργήσει αξία”.

OTE: Στα 28,7 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η UBS
Στα 28,7 ευρώ από 26,5 ευρώ αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η UBS σε σχετική έκθεση (5/11), ενώ διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση ”buy”.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει πως ο ΟΤΕ παραμένει ένα μοναδικό story στον κλάδο με ανοδικό κύκλο εργασιών χάρη στις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας στην ανατολική Ευρώπη, ενώ έχει προοπτικές αναδιάρθρωσης καθώς και επιλογές για να δημιουργήσει αξία.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η μετοχή του Οργανισμού διαπραγματεύεται με premium σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές ανταγωνίστριες εταιρίες, ωστόσο θεωρεί ότι αυτό δικαιολογείται για διάφορους λόγους, όπως:

- Ο ρυθμός ανάπτυξης του κύκλου εργασιών είναι υψηλότερος σε σχέση με τις ανταγωνίστριες εταιρίες.

- Ο ΟΤΕ είναι ένας από τους ελάχιστους ευρωπαϊκούς τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς που βρίσκεται στο ”στόχαστρο” εξαγοράς ή συγχώνευσης – η πρόσφατη εξαγορά ποσοστού από τη Marfin είναι ευνοϊκή για τη μετοχή του Οργανισμού.

- Οι αποεπενδύσεις περιουσιακών στοιχείων (όπως στο real estate) είναι πιθανό να ξεκινήσουν σύντομα.

Αναφορικά με την Cosmote, η UBS σημειώνει πως ίσως είναι κοντά η ενδεχόμενη εξαγορά των μειοψηφιών της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, όπως φαίνεται ενδεχομένως από την πρόσφατη έγκριση για μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου στον ΟΤΕ, κάτι που σύμφωνα με την άποψη του διεθνούς οίκου δεν δημιουργεί ιδιαίτερη αξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v