Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΕΙΡ: Νέα τιμή-στόχος τα 33,5 € από Goldman Sachs

Στα 33,5 ευρώ ανά μετοχή, από 30,8 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς η Goldman Sachs (5/11), ενώ και η Eurobank Sec. προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής έως τα 32,9 από 25 ευρώ.

ΠΕΙΡ: Νέα τιμή-στόχος τα 33,5 € από Goldman Sachs
Στα 33,5 ευρώ ανά μετοχή, από 30,8 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς η Goldman Sachs, με έκθεσή της στις 5/11, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”buy”.

Αν και κατά τον οίκο δεν φαίνονται προφανείς καταλύτες για τους επόμενους μήνες, είναι προσδιορισμένη η δυνατότητα της τράπεζας στα επόμενα χρόνια να μειώσει την ψαλίδα της κερδοφορίας ανάμεσα στην ίδια και στους Έλληνες ανταγωνιστές οδηγώντας τη μέση ετήσια αύξηση των καθαρών κερδών τα έτη 2007-2010 στο 23%, ήτοι κάτι περισσότερο από το διπλάσιο του μέσου όρου των ελληνικών τραπεζών.

Οι προβλέψεις του οίκου για το 2010 είναι κατά περίπου 10% μειωμένες έναντι των στόχων της διοίκησης, καθώς η Goldman Sachs ενσωματώνει στο μοντέλο αποτίμησης μια πιο προσεκτική θεώρηση των προβλέψεων και -επισημαίνοντας τον συντηρητισμό της- καμία σημαντική συνεισφορά από τις θυγατρικές στο real estate.

Εξάλλου, στα 32,9 ευρώ από 25 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Πειραιώς η Eurobank Securities, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση με ημερομηνία 2 Νοεμβρίου, η τράπεζα διαπραγματεύεται με μικρό discount έναντι του κλάδου.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι της αρέσει η Πειραιώς λόγω της αποτελεσματικής διοίκησής της, της επέκτασης του δικτύου της, του διακριτού business model της σε τμήματα δραστηριοτήτων με υψηλές αποδόσεις και του αυστηρού risk management που διασφαλίζει την ποιότητα των κεφαλαίων.

Η μετοχή της Πειραιώς ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου στα 28,16 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v