Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Buy από Deutsche για... ”τη ματιά του τίγρη

Σύσταση ”buy” που συνοδεύεται από τον τίτλο ”Η ματιά του τίγρη” εξέδωσε για την MPB η Deutsche Bank, επισημαίνοντας ότι είναι ”όχημα” για την ”έκθεση” του Dubai στον ευρύτερο χώρο της ΝΑ. Ευρώπης αλλά και πως αναμένει από αυτήν να γίνει ακόμη πιο επιθετική και να μετάσχει το 2008 στο ελληνικό παιχνίδι των τραπεζικών συνενώσεων.

MPB: Buy από Deutsche για... ”τη ματιά του τίγρη
Ειδικό company alert με τον χαρακτηριστικό τίτλο ”Η ματιά του… τίγρη” (”the eye of the tiger”) και ένδειξη ”buy” εξέδωσε χθες η Deutsche Bank για τη Marfin Popular Bank, μετά το conference call της διοίκησης της τράπεζας με θεσμικούς επενδυτές.

Σε αυτό τονίζεται ότι η MPB καθίσταται βασικό ”όχημα” του Dubai για επέκταση στη ΝΑ. Ευρώπη αλλά και πως ο οίκος αναμένει είσοδο αυτής στο παιχνίδι των συνενώσεων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος το 2008.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό κείμενο, κατά τη διάρκεια του conference call κατέστη σαφές ότι η αύξηση του ποσοστού του Dubai Financial ήδη στο 19,9% και σταδιακά στο 30% είναι αποτέλεσμα της απόφασής τους να χρησιμοποιήσουν τον όμιλο της MPB ως ”όχημα-κλειδί” για την έκθεσή τους στην αναδυόμενη Ευρώπη.

Για τον ίδιο λόγο το Dubai προτίθεται να υποστηρίξει τον όμιλο Μarfin και σε επίπεδο τόσο ανθρώπινου δυναμικού όσο και χρηματοδότησης των σχεδίων επέκτασης.

”Η Marfin”, σημειώνεται στο κείμενο της Deutsche Bank, ”θα γίνει ακόμη πιο επιθετική σε θέματα επέκτασης σε εγχώριο επίπεδο αλλά και διεθνώς” (ακόμη και πέρα από τα όρια της ΝΑ. Ευρώπης), ενώ, όπως ανέφερε το management της τράπεζας, χάρη στην υποστήριξη του Dubai θα μπορεί πλέον να χρηματοδοτήσει και deals με μετρητά και όχι μόνο με μετοχές.

”Όλα αυτά”, υπογραμμίζει η ανάλυση, ”δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και πιστεύουμε ότι η MARFIN θα μπει ενδεχομένως στο παιχνίδι των συνενώσεων στην εσωτερική αγορά της μέσα στο επόμενο έτος”.

Ο κ. Βγενόπουλος, προστίθεται, θα είναι αντιπρόεδρος για 5 χρόνια, με τον κ. Μπουλούτα να γίνεται CEO του ομίλου, ενώ ο κ. Μονέτα στέλεχος του Dubai θα είναι μέλος του συμβουλίου.

”Παρότι ο κ. Βγενόπουλος παύει να είναι μέτοχος της εταιρίας”, επισημαίνεται ακόμη, ”διαθέτει stock options 6 εκατ. ευρώ και έχει δείξει στο παρελθόν την όρεξή του (τη ”ματιά του τίγρη”) αλλά και τις μεγάλες δυνατότητές του αναφορικά με τη μεταμόρφωση της Marfin Popular Bank σε ένα από τα πιο ισχυρά growth stories στην Ελλάδα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v