Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SSSB: Συστήνει ΟΠΑΠ, Τιτάν, Intralot και 3Ε

Οι μετοχές του ΟΠΑΠ, του Τιτάνα, της Intralot, και της 3E αποτελούν τις συστάσεις της SSSB, σε σχετική έκθεσή της (06/09) με αφορμή το νέου τρόπου αξιολόγησης των μετοχών. Παράλληλα θέτει τιμή – στόχο τα 6 ευρώ για τη μετοχή του Μαίλλη (από τα 7) και τα 8 ευρώ για την Intracom (από τα 17,8).

SSSB: Συστήνει ΟΠΑΠ, Τιτάν, Intralot και 3Ε
Σε μεταβολή του τρόπου αξιολόγησης των ελληικών μετοχών προχωρά η SSSB, σύμφωνα με σχετική έκθεσή της (06/09), συστήνοντας ως καλύτερες (top) επιλογές τις μετοχές των Intralot, ΟΠΑΠ, Τιτάν και Coca – Cola, διατηρώντας παράλληλα τις τιμές – στόχους για τους παραπάνω τίτλους.

Αναλυτικότερα για την μετοχή της Intralot προβλέπει ”Απόδοση Ανώτερη από τις προβλέψεις των Αναλυτών”, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την επιλογή ”υψηλού ρίσκου” (1H - High Risk, Outperform), ενώ για τον ΟΠΑΠ προβλέπει ”Απόδοση Ανώτερη από τις προβλέψεις των Αναλυτών”, χαρακτηρίζοντας όμως την επιλογή ”μεσαίου ρίσκου” (1M- Μedium Risk Outperform).

Εξάλλου, ταυτόσημες με τον ΟΠΑΠ είναι οι απόψεις της SSSB για τις μετοχές των Τιτάνα και Coca – Cola ( Outperform).

Αξίζει επίσης να αναφερθούν οι νέες τιμές – στόχοι που θέτει για τους τίτλους της Intracom και του Μαίλλη, στα 8 από 17,8 ευρώ και στα 6 από τα 7 ευρώ αντίστοιχα.

Αναφορικά με την Intracom προβλέπει ”Απόδοση Ανάλογη των προβλέψεων των Αναλυτών”, χαρακτηρίζοντας την επιλογή ”υψηλού ρίσκου” (2H- High Risk In line), επισημαίνοντας ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο κινείται η εταιρία χαρακτηρίζεται από μείωση των κεφαλαιακών δαπανών.

Τονίζεται επίσης η έλλειψη εμφανών θετικών καταλυτών (catalysts) σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, αλλά και την επίδείνωση του δανεισμού της εταιρίας (440 εκατ. ευρώ).

Για τη μετοχή του Μαίλλη διατηρεί την ίδια πρόβλεψη με την Intracom, δηλαδή ”Απόδοση Ανάλογη των προβλέψεων των Αναλυτών”.

Αναφορικά με τον κλάδο των τραπεζών και με βάση το νέο τρόπο αξιολόγησης η SSSB θεωρεί πως οι μετοχές της Alpha και Εμπορικής θα επιδείξουν συμπεριφορά ”Ανάλογη των προβλέψεων των Αναλυτών” (in line), ενώ για την Εθνική ”Απόδοση κατώτερη των προβλέψεων των Αναλυτών” (Underperform).

Εξάλλου, η ”επιλογή” της SSSB από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο είναι η Cosmote, που προβλέπεται να επιδείξει ”Απόδοση Ανώτερη από τις προβλέψεις των Αναλυτών”, ενώ για τις μετοχές των ΟΤΕ, Panafon, Stet θεωρεί πως θα επιδείξουν ”Απόδοση Κατώτερη των προβλέψεων των Αναλυτών”.

Mε βάση το νέο τρόπο αξιολόγησης των επιχειρήσεων από την SSSB οι εταιρίες υψηλής κεφαλαιοποίησης συνδέονται με τις αντίστοιχες του Ευρωπαϊκού κλάδου, ενώ ο ΟΠΑΠ και οι επιχειρήσεις μικρής κεφαλαιοποίησης συνδέονται με την εγχώρια αγορά.

Ειδικά για τη μετοχή του ΟΠΑΠ αναφέρεται στην έκθεση πως συμπεριλαμβάνεται στη συγκεκριμένη ”κατηγορία” λόγω του περιορισμένου αριθμού ευρωπαϊκών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον ανάλογο κλάδο.

Επίσης αλλαγές δημιουργούνται στην ονομασία των συστάσεων. Έτσι οι νέες συστάσεις είναι: Outperform (Απόδοση Ανώτερη των προβλέψεων των Αναλυτών), In line (Απόδοση Ανάλογη των προβλέψεων των Αναλυτών), Underperform (Απόδοση κατώτερη των προβλέψεων των Αναλυτών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v