Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Οι αναλυτές για την κάμψη κερδών στο 9μηνο

Οι δραστηριότητες στις ΗΠΑ, αλλά και η κάμψη στην εντός Ελλάδας κατανάλωση ευθύνονται κατά τους αναλυτές για την κατά 9% πτώση των καθαρών κερδών του Τιτάνα στο εννεάμηνο, αλλά και για τις προειδοποιήσεις τις οποίες εξέδωσε η διοίκηση αναφορικά με τα κέρδη ανά μετοχή του 2007.

Τιτάν: Οι αναλυτές για την κάμψη κερδών στο 9μηνο
Οι δραστηριότητες στις ΗΠΑ, αλλά και η κάμψη στην εντός Ελλάδας κατανάλωση ευθύνονται κατά τους αναλυτές για την κατά 9% πτώση των καθαρών κερδών του Τιτάνα στο εννεάμηνο, αλλά και για τις προειδοποιήσεις τις οποίες εξέδωσε η διοίκηση της εταιρίας αναφορικά με τα κέρδη ανά μετοχή του 2007.

Αδύναμα χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα της Τιτάν, αποδίδοντας κυρίως την εξέλιξη στην κάμψη των εργασιών στις ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά, η χρηματιστηριακή αναγνωρίζει ότι τα αποτελέσματα βοηθήθηκαν αρκετά από τις εξαγορές στις ΗΠΑ, αλλά και από το διαφοροποιημένο γεωγραφικό μίγμα των εσόδων. Μόνη βραχυπρόθεσμη εστία θετικών προοπτικών αποτελεί η Νοτιοανατολική Ευρώπη, καταλήγει η HSBC.

Παρόμοια άποψη εκφράζει και η National P&K στο report της όπου εκτός από την κάμψη των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ συνυπολογίζει και την επιβραδυνόμενη τάση στην ελληνική κατασκευαστική δραστηριότητα. Η χρηματιστηριακή προαναγγέλλει την υποβάθμιση των προβλέψεών της για το 2008.

Αρνητικές θα συνεχίσουν οι αμερικανικές προοπτικές της Τιτάν αναφέρει η EFG Securities, ενώ επισημαίνει ότι και η κατανάλωση στην Ελλάδα θα είναι ελαφρά χαμηλότερη έναντι της περσινής χρονιάς. Η Eurobank αναμένει ότι η πίεση στη μετοχή θα επιμείνει, αν και τονίζει ότι κατά την εκτίμησή της ο Τιτάνας παραμένει θετική επενδυτική επιλογή για μακροχρόνιους επενδυτές.

Συνολικά αδύναμα βρίσκει τα αποτελέσματα και η Marfin αναφέροντας πως οι κύριες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Τιτάνας βρίσκονται σε καθοδικό κύκλο. Η Marfin τονίζει ωστόσο πως τα θεμελιώδη της εταιρίας παραμένουν ισχυρά δεδομένης της έκθεσής της σε αγορές λαμπρών προοπτικών, της πεπειραμένης ομάδας διοίκησης και του ισχυρού ισολογισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v