Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Υψηλότερες τιμές από Citi- UBS (upd 3)

Θετικά υποδέχθηκαν οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς για το εννεάμηνο, σημειώνοντας πως διαμορφώθηκαν σε επίπεδο περίπου 5% υψηλότερα των εκτιμήσεων. Οπως αναφέρουν, κυρίως τα έσοδα από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, αλλά και οι δραστηριότητες της τράπεζας στο εξωτερικό, έδωσαν ώθηση στα κέρδη της Πειραιώς. Πως σχολιάζεται το νέο business plan.

Πειραιώς: Υψηλότερες τιμές από Citi- UBS (upd 3)
Θετικά υποδέχθηκαν οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς για το εννεάμηνο, σημειώνοντας πως διαμορφώθηκαν σε επίπεδο περίπου 5% υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Οπως αναφέρουν, κυρίως τα έσοδα από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, αλλά και οι δραστηριότητες της τράπεζας στο εξωτερικό, έδωσαν ώθηση στα κέρδη της Πειραιώς.

Οσον αφορά τους νέους στόχους του επιχειρησιακού σχεδίου, χαρακτηρίζονται ”φιλόδοξοι αλλά επιτεύξιμοι”.

Η UBS με έκθεσή της προχωρά στην αναβάθμιση της τιμής στόχου για τη μετοχή απο τα 32 στα 34 ευρώ με σύσταση ”buy”, επισημαίνοντας ότι τα κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις κατά 20%.

Ο διεθνής οίκος, αναφερόμενους στους νέους στόχους του business plan, σημειώνει ότι ο στόχος για μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των καθαρών κερδών κατά 29% μέχρι το 2010, ”ευθυγραμμίζεται” σε γενικές γραμμές με τις εκτιμήσεις της UBS. Ωστόσο, η ανακοίνωση των νέων στόχων, κατά την άποψη του διεθνούς οίκους, θα οδηγήσει σε ανοδική αναθεώρηση και του consensus.

Η UBS προχωρά επίσης σε αύξηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς κατά 5% (κατά μέσο όρο) για το διάστημα 2007-2010.



Στα 35 από 34 ευρώ αναθεωρεί την τιμή στόχο για τη μετοχή της Πειραιώς η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”. Ο οίκος χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα εννεαμήνου της τράπεζας και ”bullish” το νέο επιχειρηματικό της σχέδιο. Παράλληλα, αυξάνει τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 3%, 2% και 5% για το 2007, το 2008 και το 2009, αντίστοιχα.

Στα 35 ευρώ ανά μετοχή, από 32 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς η Proton Securities, διατηρώντας παράλληλα την σύσταση ”outperform”.

Η χρηματιστηριακή, σημειώνει ότι αναμένει η τράπεζα να συνεχίσει να υπερτερεί έναντι των ανταγωνιστριών τραπεζών σε ότι αφορά την ανάπτυξη του όγκου και των κερδών.



Ο ισχυρός ρυθμός ανάπτυξης στα βασικά έσοδα, τα υψηλότερα του αναμενόμενου έσοδα από αμοιβές, τα έσοδα από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές καθώς και άλλα λειτουργικά έσοδα, έδωσαν ώθηση στα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, σχολιάζει η Alpha Finance. Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, η Πειραιώς συνεχίζει να αυξάνει το momentum της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Ρουμανία.

Η Alpha Finance γνωστοποιεί ότι πρόκειται να προχωρήσει σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της, ενώ σημειώνει ότι, δεδομένου του επιτυχημένου track record της διοίκησης και της καλύτερης του αναμενόμενου προόδου στο αρχικό επιχειρησιακό της σχέδιο, θεωρεί ότι οι νέοι στόχοι που έχουν τεθεί είναι επιτεύξιμοι.

Η HSBC επισημαίνει πως τα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου/9μήνου που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς ήταν 18% και 6% (αντίστοιχα) υψηλότερα των εκτιμήσεών της, λόγω των ισχυρότερων κερδών από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Τονίζει, δε, ότι οι στόχοι που έχει θέσει η τράπεζα για τα καθαρά κέρδη του 2010, είναι 17% υψηλότεροι των τρεχουσών εκτιμήσεων της HSBC.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, οι νέοι στόχοι της διοίκησης φαίνονται ιδιαίτερα φιλόδοξοι και απαιτούν συνέχιση των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Πειραιώς.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς για το 9μηνο ξεπέρασαν κατά 5,1% τις εκτιμήσεις της Marfin Analysis, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή. Όπως αναφέρεται στο πρωινό report της Marfin Analysis, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο είναι αισιόδοξο, αλλά φαίνεται να είναι επιτεύξιμο.

Η χρηματιστηριακή προχώρησε σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τον συνολικό τζίρο του ομίλου, προκειμένου να αντανακλώνται η μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των δανείων, η μεγαλύτερη συνεισφορά από τις δραστηριότητες στο εξωτερικό, αλλά και οι υψηλότερες προμήθειες. Επίσης, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη της Πειραιώς με διψήφιο αριθμό για τα επόμενα τρία χρόνια, διατηρώντας αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για το 2007. Εκτιμά ότι η αγορά θα υποδεχθεί θετικά τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, ενώ τονίζει ότι οι προβλέψεις του business plan της Τράπεζας Πειραιώς για τα καθαρά κέρδη, είναι περίπου 10% υψηλότερες από το consensus.

Η National Securities-P&K Research επισημαίνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε για μια ακόμα φορά εντυπωσιακά αποτελέσματα, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της κατά 4,5%.

Η χρηματιστηριακή ”στέκεται” επίσης στους αναθεωρημένους στόχους του business plan, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη ύψους 1,2 δισ. ευρώ το 2010 (έναντι 1 δισ. ευρώ) μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των καθαρών κερδών κατά 29% για την περίοδο 2006-2010 (από 24%).

Η Eurobank Securities εκτιμά πως τα αποτελέσματα ήταν καλά και θα πρέπει να ικανοποιούν τους επενδυτές, ενώ σημειώνει πως το outlook των διεθνών δραστηριοτήτων της Τράπεζας Πειραιώς είναι ”πολλά υποσχόμενο”, με επίκεντρο την Ρουμανία.

Εν τω μεταξύ, σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς προχωρά και η Beta Χρηματιστηριακή, στα 34,2 από 27,8 ευρώ, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”overweight”. Η τιμή-στόχος της χρηματιστηριακής υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 23,6% από τα τρέχοντα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v