Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική για τις ελληνικές τράπεζες η Lehman Bros

Τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το γ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης τόσο από την EFG Eurobank όσο και από την Alpha Bank, στηρίζουν το θετικό της outlook για τις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει η Lehman Brothers σε έκθεσή της με ημερομηνία 31/10, στην οποία αυξάνει την τιμή-στόχο για την Eurobank στα 30 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση ”overweight”.

Θετική για τις ελληνικές τράπεζες η Lehman Bros
Τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το γ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης τόσο από την EFG Eurobank όσο και από την Alpha Bank, στηρίζουν το θετικό της outlook για τις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει η Lehman Brothers σε έκθεσή της με ημερομηνία 31/10, υποστηρίζοντας πως παρά τις τρέχουσες συνθήκες στις παγκόσμιες χρηματοικονομικές αγορές, οι τράπεζες αυτές θα συνεχίσουν να εμφανίσουν ισχυρή, διατηρήσιμη και υψηλότερη του μέσου όρου ανάπτυξη της κερδοφορίας τους.

Παρά τις ισχυρές επιδόσεις των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, η Lehman Brothers τονίζει ότι τα κέρδη που ανακοινώνονται συνεχίζουν να εκπλήσσουν θετικά, ενώ προχωρά σε αύξηση των εκτιμήσεών της τόσο για την Eurobank, όσο και για την Alpha Bank.

Ως εκ τούτου, επαναδιατυπώνει την σύσταση ”overweight” για την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα, θεωρώντας πως οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών παραμένουν ελκυστικές, δεδομένης της ισχύος της ανάπτυξης της κερδοφορίας, όχι μόνο το 2008, αλλά και το 2009 και 2010.

Ο διεθνής οίκος, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου, προχωρά σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Eurobank, στα 30 ευρώ ανά μετοχή, διατηρώντας την σύσταση ”overweight”.

Σημειώνει πάντως, πως αν και οι επιδόσεις της Alpha Bank ήταν καλύτερες, δεδομένου του σχετικού outlook για την κερδοφορία και τις αποτιμήσεις, συνεχίζει να προτιμά την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα.

Για την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα η Lehman Brothers διατηρεί την τιμή στα 26,20 ευρώ και 51 ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v