Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Νέες τιμές από Goldman, DB, Citi

Σε αύξηση της τιμής-στόχου που έχουν θέσει για την Alpha Bank, όπως και των προβλέψεών τους για την κερδοφορία της τράπεζας τα επόμενα χρόνια, προχώρησαν η Goldman Sachs, η Citigroup και η Deutsche Bank. Παράλληλα, και οι τρεις διεθνείς οίκοι, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας, εκτιμούν πως η ανάπτυξή της ”υπολείπεται” έναντι των βασικών ανταγωνιστριών τραπεζών.

Alpha: Νέες τιμές από Goldman, DB, Citi
Σε αύξηση της τιμής-στόχου που έχουν θέσει για την Alpha Bank, όπως και των προβλέψεών τους για την κερδοφορία της τράπεζας τα επόμενα χρόνια, προχώρησαν η Goldman Sachs, η Citigroup και η Deutsche Bank.

Παράλληλα, και οι τρεις διεθνείς οίκοι, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας, εκτιμούν πως η ανάπτυξή της ”υπολείπεται” έναντι των βασικών ανταγωνιστριών τραπεζών.

Πιο αναλυτικά:

Στα 27,7 ευρώ, από 26,7 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank η Goldman Sachs, με έκθεσή της στις 31/10, στην οποία διατηρεί την σύσταση ”neutral”. Η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 10% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ο διεθνής οίκος, χαρακτηρίζει τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα ”ισχυρά” αν και η οργανική ανάπτυξη παραμένει περιορισμένη σε σχέση με τις ανταγωνίστριες τράπεζες.

Παράλληλα, προχωρά σε αύξηση των προβλέψεών του για τα κέρδη ανά μετοχή της Alpha Bank, κατά 6% για το 2007, κατά 3% για το 2008 και κατά 2% για το 2009.

--- Στα 27 ευρώ η νέα τιμή-στόχος της Citigroup

Η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνία 30/10, αυξάνει την τιμή-στόχο για την μετοχή της Alpha Bank στα 27 ευρώ, από 25 ευρώ προηγουμένως, ενώ διατηρεί την σύσταση ”hold”.

Σύμφωνα με την Citigroup, ο όμιλος της Alpha Bank προσφέρει ευρεία έκθεση στην ελληνική τραπεζική αγορά καθώς και ευκαιρίες στην ΝΑ Ευρώπη.

Ωστόσο, στην Ελλάδα, η τράπεζα ”υπολείπεται” της καινοτομίας που εμφανίζουν οι μικρότερες τράπεζες, ενώ στην ΝΑ Ευρώπη, αν και η παρουσία της είναι μακροχρόνια, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος από τις άλλες τράπεζες που αναπτύσσονται με πιο επιθετικό ρυθμό.

Ως αποτέλεσμα, τονίζει ο διεθνής οίκος, δεν αναμένεται υπεραπόδοση της Alpha Bank έναντι των ανταγωνιστριών ελληνικών τραπεζών.

Ο διεθνής οίκος αυξάνει επίσης τις προβλέψεις του για τα κέρδη της Alpha Bank κατά 5% για την χρήση του 2007 και κατά 6% για τις χρήσεις του 2008 και 2009.

--- Αύξηση τιμής στόχου και από Deutsche Bank

Στα 27,5 από 27 ευρώ προηγουμένως αυξάνει η Deutsche Bank την τιμή στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, διατηρώντας όμως τη σύσταση ”hold” καθώς η ανάπτυξη της τράπεζας ”υπολείπεται” αυτής των βασικών ανταγωνιστών της.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, ”η Alpha Bank κατόρθωσε για πρώτη φορά μετά το γ΄ τρίμηνο του 2006 να ανακοινώσει ισχυρά αποτελέσματα με υπέρβαση των προβλέψεων για την κερδοφορία της κατά 17%”.

Η Deutsche Bank προχωρά παράλληλα σε αύξηση των προβλέψεών της για τα κέρδη της Alpha Bank, κατά 5% για την χρήση του 2007 και κατά 2% ανά έτος για τις χρήσεις 2008 και 2010.

--- Αλλαγή προβλέψεων από UBS

Από την πλευρά της, η UBS, στην έκθεσή της με ημερομηνία 31/10, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 29 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση ”buy”, προχωρά σε αύξηση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της Alpha Bank.

Έτσι, οι εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας αυξάνονται κατά 12% για την χρήση του 2007 και κατά 4% για το 2008, ενώ παραμένουν αμετάβλητες για τις επόμενες χρήσεις.

--- Στα 28 ευρώ η νέα τιμή από Proton Sec.

Στα 28 ευρώ ανά μετοχή, από 26,5 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank η Proton Securities, τιμή η οποία υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 11,5%.

Μεταξύ άλλων, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι θεωρεί πως τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν δίνουν έναν ”καλό λόγο” οι μετοχές της τράπεζας να καλύψουν μέρος της φετινής υποαπόδοσης, ωστόσο επαναδιατυπώνει την ”ουδέτερη” σύστασή της σε ορίζοντα 6-12 μηνών.

---Συνεχίζεται η βελτίωση, λέει η Marfin Analysis

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Alpha Bank η Marfin Αnalysis σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, όπου διατηρεί σύσταση ”buy” και τιμή-στόχο στα 31 ευρώ.

---Στα 27,7 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Beta

Νέα τιμή-στόχο, στα 27,7 ευρώ από 27,44 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank δίνει η Beta Χρηματιστηριακή, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”overweight” επισημαίνοντας ότι είναι πεπεισμένη για την ικανότητα της διοίκησης να αυξάνει την αξία για τους μετόχους της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v