Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Αύξηση τιμής από Deutsche Bank

Θετικά υποδέχθηκαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο/9μηνο η Alpha Bank, σημειώνοντας πως διαμορφώθηκαν σε επίπεδο υψηλότερο των προσδοκιών της αγοράς.

Alpha Bank: Αύξηση τιμής από Deutsche Bank
Θετικά υποδέχθηκαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο/9μηνο η Alpha Bank, σημειώνοντας πως διαμορφώθηκαν σε επίπεδο υψηλότερο των προσδοκιών της αγοράς. Πιο αναλυτικά:

Στα 27,5 από 27 ευρώ προηγουμένως αυξάνει η Deutsche Bank την τιμή στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, διατηρώντας τη σύσταση ”hold”. Όπως επισημαίνει ο οίκος, ”η Alpha Bank κατόρθωσε για πρώτη φορά μετά το γ΄ τρίμηνο του 2006 να ανακοινώσει ισχυρά αποτελέσματα με υπέρβαση των προβλέψεων για την κερδοφορία της κατά 17%”.

Τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη της Alpha Bank για το γ’ τρίμηνο και το 9μηνο του 2007 διαμορφώθηκαν σε επίπεδο 9,6% και 3,3% (αντίστοιχα) υψηλότερα από τις προβλέψεις της HSBC, αναφέρει η χρηματιστηριακή, η οποία χαρακτηρίζει ”ισχυρά” τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν.

Σύμφωνα με την HSBC, τα καθαρά έσοδα από τόκους και οι αμοιβές εμφανίσουν μια μικρή ”αδυναμία” σε σχέση με τις μεγαλύτερες ανταγωνίστριες τράπεζες, ωστόσο οι επιδώσεις σε επίπεδο κερδοφορίας και η ποιότητα της κερδοφορίας παραμένουν ισχυρές.

Η Marfin Analysis από την πλευρά της σημειώνει ότι η ανάπτυξη τόσο των δανείων όσο και της κερδοφορίας επιταχύνθηκε στο εννεάμηνο, με σημαντική βελτίωση του ρυθμού ανάπτυξης των βασικών εσόδων της τράπεζας στο γ’ τρίμηνο. Η χρηματιστηριακή, η οποία προχωρά σε αλλαγές των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της Alpha Bank, σημειώνει πως δεδομένου του ύψους των καθαρών εσόδων από τόκους, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αναβάθμισης των εκτιμήσεων για τα μεγέθη της τράπεζας.

Η National Securities-P&K Research επισημαίνει ότι τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε η Alpha Bank για το εννεάμηνο, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κατά 3%, λόγω των υψηλότερων του αναμενόμενου καθαρών εσόδων από τόκους και των αμοιβών και προμηθειών, καθώς και των χαμηλότερων δαπανών για προβλέψεις.

Η Eurobank Securities αναφέρει ότι οι καλύτερες του αναμενόμενου επιδόσεις της Alpha Bank αποδίδονται στα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το γ’ τρίμηνο, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κατά 11% σε επίπεδο καθαρών κερδών. Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα αποτελέσματα αυτά θα ικανοποιήσουν την αγορά, κυρίως λόγω της επιτάχυνσης της υλοποίησης της στρατηγικής της τράπεζας στην ΝΑ Ευρώπη, η οποία αποτέλεσε σημαντικό καταλύτη για τα αποτελέσματα της Alpha Bank, ενώ την ίδια στιγμή παραμένει αποτελεσματική η διαχείριση του κόστους και οι προβλέψεις για επισφάλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v