Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις το Q1 λέει η Morgan Stanley

Ανω των εκτιμήσεων τα καθαρά κέρδη, αλλά η πραγματική έκπληξη ήταν το μέρισμα, σημειώνει ο αμερικανικός οίκος. Πώς είδαν τα αποτελέσματα Alpha Finance και Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας.

ΟΠΑΠ: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις το Q1 λέει η Morgan Stanley

Ισχυρότερα του αναμενόμενου τα κέρδη του ΟΠΑΠ το πρώτο τρίμηνο, υπογραμμίζει η Morgan Stanley σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "equalweight" και τιμή-στόχο στα 7,2 ευρώ. 

Η βασική έκπληξη ήταν το πρόσθετο μέρισμα του 0,57 ευρώ ανά μετοχή, με τη μερισματική απόδοση της εταιρίας να "σκαρφαλώνει" στο 13,7% για το 2015. 

Ο ΟΠΑΠ είναι καθ' οδόν για επίτευξη κερδών 307 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης, σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις του επενδυτικού οίκου. 

Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ αναμένεται να ευχαριστήσουν την αγορά, εκτιμά η Alpha Finance σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "neutral" και στόχο στα 6 ευρώ. 

Η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος σε έκθεσή της επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα ήταν αδύναμα, ενώ τα καθαρά κέρδη υπερέβησαν τις προσδοκίες λόγω χαμηλότερων λειτουργικών δαπανών. Σημειώνεται ότι η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση "accumulate" με τιμή-στόχο στα 7,3 ευρώ. 

Στα top picks της Eurobank Equities

Μετά και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε χθες ο ΟΠΑΠ, η Eurobank Equities προσθέτει τη μετοχή στη λίστα με τα top picks της. 

Η χρηματιστηριακή συνεχίζει να θεωρεί ότι τα VLTs είναι πιθανότερο να λανσαριστούν τελικά στην αγορά παρά τις καθυστερήσεις, δεδομένων και των μεγάλων φορολογικών εσόδων για την κυβέρνηση.

Οπως επισημαίνει, περιμένει ότι οι επενδυτές θα αρχίσουν σταδιακά να αποτιμούν την ευκαιρία των VLTs (αξίας 2,8 ευρώ ανά μετοχή), που -αν συνδυαστεί με την προοπτική υψηλών μερισμάτων- καθιστά τον ΟΠΑΠ ελκυστική επενδυτική επιλογή.   

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v