Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Πως είδαν οι αναλυτές τα μεγέθη 9μήνου

Η αύξηση του ημερήσιου όγκου συναλλαγών, σε συνδυασμό με τα αυξημένα έσοδα από τις αυξήσεις κεφαλαίου και των δημοσίων εγγραφών, συντέλεσαν στην διαμόρφωση των ισχυρών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Χρηματιστήρια στο εννεάμηνο, σύμφωνα με τους αναλυτές.

ΕΧΑΕ: Πως είδαν οι αναλυτές τα μεγέθη 9μήνου
Η αύξηση του ημερήσιου όγκου συναλλαγών, σε συνδυασμό με τα αυξημένα έσοδα από τις αυξήσεις κεφαλαίου και των δημοσίων εγγραφών, συντέλεσαν στην διαμόρφωση των ισχυρών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Χρηματιστήρια στο εννεάμηνο, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για την κερδοφορία των ΕΧΑΕ κατά 16% για την χρήση του 2007 και κατά 5% για τις χρήσεις 2008 και 2009 προχώρησε σε έκθεσή της με ημερομηνία 30/10 η Merrill Lynch, μετά και την ανακοίνωση των ”ισχυρών”, όπως τα χαρακτηρίζει, αποτελεσμάτων των Ελληνικών Χρηματιστηρίων για το 9μηνο.

Ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι ο κύκλος εργασιών των ΕΧΑΕ στο εννεάμηνο διαμορφώθηκε 13% υψηλότερα των εκτιμήσεων της Merrill Lynch, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 17% υψηλότερα του εκτιμώμενου.

Η HSBC από την πλευρά της αναφέρει ότι τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν ήταν ελαφρώς καλύτερα του προβλεπόμενου από τους αναλυτές σε επίπεδο κερδοφορίας, λόγω του υψηλού όγκου των συναλλαγών καθώς και των αυξημένων εσόδων από εισηγμένες εταιρείες και IPOs.

Η Marfin Analysis σχολίασε ότι συνολικά τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά λόγω αύξησης της μέσης ημερήσιας αξίας συναλλαγών σε συνδυασμό με τα σημαντικά έσοδα από τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, καταλήγοντας σε βελτιωμένο περιθώριο στο 78,5% για το εννιάμηνο του 2007 έναντι 75,9% το αντίστοιχο διάστημα του 2006. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η πρώτη της εντύπωση είναι ότι, μετά τα αποτελέσματα του εννιαμήνου και με δεδομένη την αυξημένη αξία συναλλαγών από την αρχή του τριμήνου, οι αναθεωρημένες της προβλέψεις θα μπορούσαν να υποστηρίξουν αναβάθμιση 7% στα καθαρά κέρδη του 2007 με αντίστοιχες αυξήσεις για τα έτη 2008 και 2009.

Η Alpha Finance χαρακτηρίζει ”εξαιρετικά” τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, σημειώνοντας πως τα μεγέθη αυτά έχουν ήδη προεξοφληθεί και ως εκ τούτου δεν θεωρεί απαραίτητο να προχωρήσει σε αλλαγές στο μοντέλο αποτίμησής της, διατηρώντας έτσι την τιμή-στόχο των 22,7 ευρώ ανά μετοχή και την ”ουδέτερη” σύστασή της.

Για ”τρίμηνο-ρεκόρ” κάνει λόγο η National Securities-P&K Research, λόγω των σημαντικών αυξήσεων κεφαλαίου, την αύξηση του όγκου των συναλλαγών και την προσεκτική διαχείριση του κόστους.

Η Eurobank Securities από την πλευρά της σημειώνει πως τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, σε επίπεδο κερδοφορίας, ήταν ελαφρώς υψηλότερα του consensus, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατά 0,6% σε επίπεδο πωλήσεων, κατά 0,5% σε επίπεδο EBITDA και κατά 2,1% σε επίπεδο κερδών μετά φόρων. Σε σύγκριση με τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής, τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ ήταν 1,2% υψηλότερα σε επίπεδο πωλήσεων, 0,3% σε επίπεδο EBITDA και 3,5% σε επίπεδο κερδών μετά φόρων. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την χρήση του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v