Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Με στόχο τα 55 € ξεκινά κάλυψη η Cheuvreux

Με τιμή-στόχο στα 55 ευρώ ξεκινά κάλυψη για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Cheuvreux, χρηματιστηριακός βραχίονας του ομίλου Credit Agricole, σε έκθεσή της με ημερομηνία 25 Οκτωβρίου, όπου επισημαίνει ότι η μετοχή αναμένεται να υπεραποδώσει της αγοράς.

ΕΤΕ: Με στόχο τα 55 € ξεκινά κάλυψη η Cheuvreux
Με τιμή-στόχο στα 55 ευρώ ξεκινά κάλυψη για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Cheuvreux, χρηματιστηριακός βραχίονας του ομίλου Credit Agricole, σε έκθεσή της με ημερομηνία 25 Οκτωβρίου και τίτλο ”Ταχεία ανάπτυξη και ισχυρή ρευστότητα”, όπου επισημαίνει ότι η μετοχή αναμένεται να υπεραποδώσει της αγοράς στους επόμενους 6 - 12 μήνες.

Σημειώνεται ότι με βάση την τιμή-στόχο της χρηματιστηριακής, στα 55 ευρώ, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έχει περιθώριο ανόδου 22,5%. Επίσης, η Cheuvreux σημειώνει ότι υπό προϋποθέσεις, η τιμή-στόχος για τη μετοχή μπορεί να ενισχυθεί έως και τα 65 ευρώ ανά μετοχή.

Η Cheuvreux εκτιμά ότι τα επαναλαμβανόμενα κέρδη της τράπεζας θα ενισχυθούν με μέσο ετήσιο ρυθμό 20% στα επόμενα τρία χρόνια, λόγω της κυρίαρχης θέσης της στην ελκυστική ελληνική αγορά και της ισχυρής παρουσίας στις αγορές της Τουρκίας και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η Εθνική χαρακτηρίζεται από λόγο χορηγήσεων/καταθέσεις της τάξεως του 86% με πολύ ισχυρή καταθετική βάση, αποτελώντας ”ασφαλή λιμένα” σε ένα περιβάλλον αυξανόμενου κόστους χρηματοδότησης.

Παράλληλα, η Εθνική έχει μία από τις καλύτερες αποδόσεις στην ελληνική αγορά, με αναμενόμενη απόδοση ιδίων κεφαλαίων 26%.

Η μετοχή διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 10 και P/BV 2,5 με βάση τις εκτιμήσεις για το 2009. Η Cheuvreux επισημαίνει ότι το premium σε σχέση με τις ευρωπαϊκές μετοχές του κλάδου είναι πλήρως δικαιολογημένο λόγω του ισχυρότερου προφίλ ανάπτυξης και απόδοσης ιδίων κεφαλαίων, των ελκυστικών περιφερειών όπου δραστηριοποιείται αλλά και της ισχυρής ρευστότητας στον ισολογιμό.

Όπως αναφέρει, ένας επενδυτής τοποθετούμενος στη μετοχή της Εθνικής αγοράζει έκθεση στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη τουρκική αγορά έναντι Ρ/Ε μόλις 5 με βάση τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη του 2009.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 29 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v