Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Ισχυρό το γ΄ τρίμηνο των ελληνικών τραπεζών

Ισχυρά αποτελέσματα αναμένει η UBS να εμφανίσουν στο γ΄ τρίμηνο οι ελληνικές τράπεζες εκτιμώντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των λειτουργικών κερδών του κλάδου σε τριμηνιαία βάση θα είναι κατά μέσο όρο πέριξ του 8%. Top pick η Εθνική με τιμή – στόχο τα 55€ και ”buy”. Tιμές - στόχοι και σχόλια για Alpha, EFG, Πειραιώς και ΑΤΕ.

UBS: Ισχυρό το γ΄ τρίμηνο των ελληνικών τραπεζών
Ισχυρά αποτελέσματα αναμένει η UBS να εμφανίσουν στο τρίτο τρίμηνο οι ελληνικές τράπεζες, σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Οκτωβρίου. Ο οίκος εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των λειτουργικών κερδών του κλάδου σε τριμηνιαία βάση θα είναι κατά μέσο όρο πέριξ του 8%.



Όπως αναφέρει ο οίκος, παραμένει ”πολύ θετικός” για τις ελληνικές τράπεζες με την Εθνική να εξακολουθεί να αποτελεί το top pick του.

Η τιμή στόχος για την Εθνική είναι στα 55 ευρώ, για την Alpha Bank στα 29 ευρώ, για την Eurobank στα 33 ευρώ, για την Πειραιώς στα 32 ευρώ και για την Αγροτική στα 4,5 ευρώ. Για όλες τις μετοχές η σύσταση είναι ”buy”.

θετικές είναι και οι υπόλοιπες προβλέψεις της UBS σε ό,τι αφορά τις αποτιμήσεις των ελληνικών ιδρυμάτων, αφού τα εκτιμώμενα PE κινούνται ανάμεσα στην περιοχή του 12 και του 13. Αναλυτικότερα, για την Εθνική ο πολαπλασιαστής (με βάση υπολογισμούς για το 2008)υπολογίζεται στο 12, για την Alpha στο 12,4, για τη Eurobank στο 12,7, για την Πειραιώς στα 12,5 και για την Αγροτική στο 12,2.

Το γ΄ τρίμηνο

Τα καθαρά έσοδα από τόκους για το σύνολο του κλάδου υπολογίζεται ότι θα είναι αυξημένα σε τριμηνιαία βάση κατά περίπου 5%- τονωμένα από την ”επίμονη αύξηση” του δανειακού όγκου στην Ελλάδα και τη διεύρυνση των καταθετικών spreads. Ο οίκος αναμένει τα spreads του λιανικού δανεισμού να συνεχίσουν την σταδιακή του διάβρωση με ρυθμό 10-20 μονάδων βάσης.

Οι προμήθειες υπολογίζεται ότι σε επίπεδο τριμήνου θα είναι κατά 4% αυξημένες, ενώ τα non core income εκτιμάται ότι θα εμφανίσει υποχώρηση (πάντα σε επίπεδο τριμήνου) της τάξης του 2% . Τα έξοδα θα συνεχίσουν αυξητικά κατά 3% , ενώ θα συνεχιστεί και η βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου με αύξηση των επισφαλειών κατά 11%- κάτι που αποδίδεται στην ταχεία πιστωτική επέκταση.

Για τα καθαρά κέρδη κάθε ενός από τα πέντε ιδρύματα, η UBS προβλέπει για την Εθνική αύξηση 36% έως το 1,003 δισ. ευρώ σε επίπεδο εννεαμήνου (και +1% στο τρίμηνο), για την Alpha η αύξηση της κερδοφορίας του εννεαμήνου εκτιμάται στο 22,1% και τα 532 εκατ. ευρώ (πτώση 1,6% στο τρίμηνο), ενώ για την Eurobank η άνοδος προβλέπεται στο 34,8% και τα 616 εκατ. ευρώ (+8,9% στο τρίμηνο).

Για την Τράπεζα Πειραιώς ο οίκος εκτιμά ότι θα εμφανίσει αύξηση κερδών 46,8% έως τα 347 εκατ. ευρώ (3,9% και 129 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο) και για την Αγροτική η αύξηση της κερδοφορίας του εννεαμήνου αναμένεται στο 44,3% και τα 171 εκατ. ευρώ (κάμψη 9,6% στην κεροδοφορία τριμήνου και 51 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v