Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοχάλκο: Έναρξη κάλυψης από National Sec.-P&K

Με τιμή-στόχο τα 11,5 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση ”equalweight” ξεκινά κάλυψη της Βιοχάλκο η National Securities-P&K Research, με έκθεσή της στις 19/10. Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τη Βιοχάλκο ”value story”, βλέποντας ευκαιρίες από εδώ και στο εξής, λόγω της ισχυρής παρουσίας της στη ΝΑ. Ευρώπη, των πρόσφατων επενδύσεων για αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας, της εισόδου της στη ρωσική αγορά αλλά και της ανάπτυξης του τμήματος real estate.

Βιοχάλκο: Έναρξη κάλυψης από National Sec.-P&K
Με τιμή-στόχο τα 11,5 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση ”equalweight” ξεκινά κάλυψη της Βιοχάλκο η National Securities-P&K Research, με έκθεσή της στις 19/10.

Η National Securities-P&K Research χαρακτηρίζει τη Βιοχάλκο ”value story”, βλέποντας ευκαιρίες από εδώ και στο εξής, λόγω της ισχυρής παρουσίας της στη νοτιοανατολική Ευρώπη, των πρόσφατων επενδύσεων για αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας, της εισόδου της στη ρωσική αγορά αλλά και της ανάπτυξης του τμήματος real estate.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, η Βιοχάλκο κατέχει ηγετική θέση στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια στην παραγωγή προϊόντων χάλυβα, στην επεξεργασία χαλκού και στο αλουμίνιο. Επίσης, επωφελείται της μεγάλης έκθεσής της στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο διανομής και θυγατρικές στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την πΓΔΜ. Παράλληλα, η κοινοπραξία Σωληνουργείων Κορίνθου και ΤΜΚ στη Ρωσία σηματοδοτεί την είσοδο της Βιοχάλκο στη ρωσική αγορά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, ο όμιλος είναι ”ευαίσθητος” στις διακυμάνσεις των τιμών των εμπορευμάτων. Οι υψηλές τιμές των εμπορευμάτων έχουν αυξήσει τα κεφάλαια κίνησης, έχουν επηρεάσει αρνητικά τα περιθώρια και έχουν διατηρήσει τη ”μόχλευση” σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Η μετοχή της Βιοχάλκο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 18ης Οκτωβρίου στα 11,64 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v