Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Οι AXE για πώληση του ποσοστού στην Tellas

Σχόλια γύρω από την αξία της Tellas και τα οφέλη (προεξοφλημένα ή μη) που η πώλησή του 50% στην Tellas θα έχει για την Επιχείρηση περιέχουν τα πρωινά reports των ΑΧΕ, οι οποίες αποτιμούν θετικά την κίνηση.

ΔΕΗ: Οι AXE για πώληση του ποσοστού στην Tellas
Σχόλια γύρω από την αξία της Tellas και τα οφέλη (προεξοφλημένα ή μη) που η πώλησή της Tellas θα έχει για την Επιχείρηση περιέχουν τα πρωινά reports των ΑΧΕ, οι οποίες αποτιμούν θετικά την κίνηση.

Στα 418 εκατ. ευρώ αποτιμάται η αξία (Εnterprise Value) του 100% της Tellas σημειώνει η HSBC, σχολιάζοντας την πώληση του 50% συν μία μετοχή της εταιρίας εκ μέρους της ΔΕΗ προς τη Wind, έναντι 175 εκατ. ευρώ.

Η πώληση στο ύψος του συγκεκριμένου ποσού σημαίνει κεφαλαιακά κέρδη 110 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ, που ισούται με αύξηση της αποτίμησης κατά 0,50 ευρώ ανά μετοχή της ΔΕΗ. Συνολικά, η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει θετική την όλη εξέλιξη για την Επιχείρηση.

Όπως επισημαίνει η Proton, η Tellas έχει μηδενική διαρκούσα αξία στον ισολογισμό της ΔΕΗ, έτσι η επιχείρηση θα εγγράψει το σύνολο του ποσού ως έκτακτο έσοδο- κάτι το οποίο η χρηματιστηριακή έχει ήδη αποτιμήσει στις προβλέψεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v