Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Αμυντικές μετοχές με ανάπτυξη οι τράπεζες

Ισχυρή διψήφια ανάπτυξη εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα εμφανίσουν και στο εννεάμηνο οι επτά από τις οκτώ (πλην Εμπορικής) ελληνικές τράπεζες που καλύπτει, λόγω ισχυρών κερδών από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες αλλά και από έκτακτα στοιχεία.

Marfin: Αμυντικές μετοχές με ανάπτυξη οι τράπεζες
Ισχυρή διψήφια ανάπτυξη εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα εμφανίσουν και στο εννεάμηνο οι επτά από τις οκτώ ελληνικές τράπεζες που καλύπτει, λόγω ισχυρών κερδών από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες αλλά και από έκτακτα στοιχεία.

Η Marfin Analysis επισημαίνει ότι ”προτιμά” τις ελληνικές τράπεζες λόγω της ισχυρή ανάπτυξης ενώ θεωρεί πως οι πρόσφατες αναταραχές στις αγορές χρηματοδότησης αναμένεται να έχουν περιορισμένη επίπτωση στην κερδοφορία τους στο εννεάμηνο.

Η χρηματιστηριακή περιορίζει τη σύσταση για την ΑΤΕΒank σε ”accumulate” και την τιμή-στόχο στα 4,5 ευρώ. Παράλληλα, διατηρεί συστάσεις ”buy” για την Alpha Bank (με τιμή-στόχο στα 31 ευρώ), την Εθνική (με τιμή-στόχο στα 52,5 ευρώ) και την Πειραιώς (με τιμή-στόχο στα 29,7 ευρώ), δίνει σύσταση ”accumulate” για τη Eurobank (με τιμή-στόχο στα 29,1 ευρώ) και σύσταση ”hold” για τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (με τιμή-στόχο στα 16,2 ευρώ). Σύσταση ”reduce” δίνει για τον τίτλο της Εμπορικής, με τιμή-στόχο στα 20 ευρώ.

* Alpha Bank

Περαιτέρω βελτιώσεις στα αποτελέσματα της Alpha Bank περιμένει η Marfin στο εννεάμηνο.

Ειδικότερα, εκτιμά ότι η Alpha θα εμφανίσει βελτίωση της κερδοφορίας της κατά 37,1% σε ετήσια βάση, στο εννεάμηνο, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 648,8 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα της τράπεζας εκτιμώνται στο 1,609.5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 11,9% σε ετήσια βάση.

Η Alpha Bank ανακοινώνει αποτελέσματα στις 31 Οκτωβρίου, κατά πάσα πιθανότητα πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

* AΤΕBank

Η Marfin εκτιμά ότι η επιθετική τιμολογιακή πολιτική της τράπεζας θα επιβαρύνει τα καθαρά έσοδα από τόκους.

Ωστόσο, υπολογίζει ότι τα καθαρά κέρδη της Αγροτικής θα διαμορφωθούν στα 206 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, με αύξηση 82,3% σε ετήσια βάση, με αύξηση των εσόδων κατά 23,4% στα 729,6 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση 8,4% στα 465,6 εκατ. ευρώ.

Η ΑΤΕ αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα περίπου στα μέσα Νοεμβρίου.

* Τράπεζα Κύπρου

Ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο εκτιμά η Marfin ότι θα εμφανίσει η Τράπεζα Κύπρου.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση των καθαρών κερδών κατά 61,6% στα 359,4 εκατ. ευρώ, με αύξηση των εσόδων κατά 24,6% στα 817,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο.

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 8 Νοεμβρίου.

* EFG Eurobank

Στο επίκεντρο των αποτελεσμάτων της Eurobank αναμένεται να τεθούν τόσο τα καθαρά έσοδα από τόκους όσο και η μεγαλύτερη έκθεση στις αγορές χρηματοδότησης.

Η Marfin υπολογίζει ότι τα έσοδα της τράπεζας θα ενισχυθούν κατά 21,7% στα 2,019.5 δισ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη της να εμφανίζουν αύξηση 25,3% στα 612,7 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 29 Οκτωβρίου.

* Εμπορική Τράπεζα

Σε ισχνή κερδοφορία εννεαμήνου αναμένεται να οδηγήσει η επιθετική τιμολόγηση αλλά και η αναδιάρθρωση της Εμπορικής Τράπεζας, προβλέπει η Marfin.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει οριακή αύξηση των εσόδων της τράπεζας κατά 0,3% στο εννεάμηνο, στα 736,3 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν κατά 3,7% στα 90,7 εκατ. ευρώ.

Η Εμπορική αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα περίπου στα μέσα Νοεμβρίου.

* Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική θα συνεχίσει να υπεραποδίδει έναντι των ανταγωνιστριών της και στο εννεάμηνο, εκτιμά η Marfin.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της Εθνικής θα διαμορφωθούν στο 1,253,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 58,4%, με τα έσοδα να ενισχύονται κατά 58% επίσης, στα 3,348.6 δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της Εθνικής για τα αποτελέσματα εννεαμήνου αναμένεται περίπου στα τέλη Νοεμβρίου.

* Τράπεζα Πειραιώς

Αύξηση 41,3% εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στο εννεάμηνο, διαμορφούμενα στα 483,5 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 29,7% στο 1,153.6 δισ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 31 Οκτωβρίου.

* Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Βελτίωση της κερδοφορίας θα εμφανίσει το Τ.Τ. στο εννεάμηνο, υπολογίζει η Marfin, η οποία σημειώνει ότι θα επικεντρωθεί στα καθαρά έσοδα από τόκους και στις λειτουργικές δαπάνες.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα εμφανίσει αύξηση καθαρών κερδών κατά 42,7% στα 131,1 εκατ. ευρώ και των εσόδων κατά 11,4% στα 323,2 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο.

Η ανακοίνωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα αποτελέσματα εννεαμήνου αναμένεται περίπου στα τέλη Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v